Инфо

15. децембар 2016.15. дец 2016.
СИМБИОЗА РАЗЛИЧИТОСТИ
ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ПРОШЛОГОДИШЊЕГ ДОБИТНИКА НАГРАДЕ “ИГОР БЕЛОХЛАВЕК”

СИМБИОЗА РАЗЛИЧИТОСТИ

У галерији Библиотеке шабачке отворена је изложба младог и талентованог Александра Вечериновића, добитника награде “Игор Белохлавек” на прошлогодишњем Октобарском салону. Поставку су отвориле мр Соња Бокун Ђинић, директорка Библиотеке и Татјана Марковић, виши кустос Народног музеја у Шапцу.
- Склоност ка техничким и обликовним експериментима огледа се у испитивању просторних, материјалних, семантичких односа који учествују у настајању скулптуре, као и конзистентности скулптуралног језика и идеје. Отуда на изложби симбиоза различитости у којој проналазимо заметке онога што би могла бити једна од детерминанти потоњег Александровог израза. Геометрија као полазиште, временом уступа место органским формама заобљених линија налик облицима који израњају из компактних, чврстих маса. Свакако да се пукотина као визуелни и значењски мотив може сматрати уметничким дискурсом преко којег уметник жели да се ликовно и симболички изрази, рекла је Марковићева.
Млади уметник се успешно опробао и на скулптури за јавни простор на тему Београдски читач, освојивши трећу награду на конкурсу, а скулптура Магдалена постављена је на платоу испред Градске библиотеке у Панчеву.
Изложба Александра Вечериновића, “чија ће дела засигурно обележити надолазеће деценије”, отворена је до 21. децембра.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa