Инфо

15. децембар 2016.15. дец 2016.
РАДЕ СА ВУЈИЧИЋ ВОДЕ
Хуманост на делу

РАДЕ СА ВУЈИЧИЋ ВОДЕ

У недељу 11. децембра 2016. године према селу Врбић код Крупња упутио се караван аутомобила више приватних предузетника из Лознице, Лешнице и Осечине са циљем да помогну Радовану Поповићу старом 36 година који у овом селу живи сам у колиби свог прадеде направљене 1936. године гајећи овце и обрађивајући 10 хектара земље.
Људи добре воље су на иницијативу Добривоја и Добриле Пантелић из Доњих Брезовица у општини Крупањ, аутора документарног филма „Раде са Вујичић воде“ из серијала „Разговори покрај пута“ кренули према Соко граду и врху Милетина коса на 920 метара надморске висине где овај колебар живи и, како сам каже „у село није ишао две године, а у Крупањ силази свака три-четири месеца како би купио основне животне намирнице“. Струје и купатила нема, храну сам себи спрема, а енергија коју добија преко соларне плоче довољна је тек да покрене једну сијалицу и да напуни мобилни телефон.
Пријатно се Раде изненадио и обрадовао гостима који су њему донели преко потребне намирнице и одећу за предстојећу дугу зиму. Није могао сакрити осмех задовољства и као да поручује свима - све док је оваквих људи биће спаса и топлија зима.
Д. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa