Инфо

15. децембар 2016.15. дец 2016.
МАКСИМОВИЋ „ОДБРАНИО“ БОДОВЕ

МАКСИМОВИЋ „ОДБРАНИО“ БОДОВЕ

РК „МЕТАЛОПЛАСТИКА“ – РК „ДИНАМО“ (П) 20:19 (13:9)
Хала „Зорка“. Гледалаца: 1.600. Судије: Ненадић (Младеновац) и Стефановић (Земун). Седмерци: Динамо 2 (2). Искључења: МП 4, Динамо 4 минута.
МП: Максимовић, Драгићевић 3, Воркапић 4, Миловановић 5, Дакић, Драгутиновић 2, Срдановић, Дошен, Мариновић 4, Петровић, Миленовић, Ђукић, Митровић (кап) 2, Мићић, Јевтић, Бозољац.
Номинално, свака победа важи 2 бода, али гледано са психолошког аспекта, неки тријумфи знатно превазилазе бодовни квантитет. Управо такав је био тријумф „пластичара“ над најпријатнијим изненађењем лиге, панчевачким Динамом.
Гости јесу искуснији тим са неколико играча који носе међународно искуство. Ипак, одлично је меч почео за домаће, убрзо створена предност чувана до полувремена. Но, читаве сезоне, лош период у другом делу руши све. Када је Металопластика „закочила“ почетком другог полувремена, „црно – жути“ су знали то да искористе, а навијачима домаћих „враћао се филм“ са неколико скорашњих дуела у хали „Зорка“. Овај пут, срећом, било је другачије. Нову снагу улио је голман Иван Максимовић. Заменио је Миленковића код резултата 17:16 за Панчевце и феноменалним одбранама подигао, како саиграче, тако и публику. Нема тог тима код нас који енергија 1.600 људи неће сломити. Предност је враћена, а потом и увећана. Имали су “динамовци” напад за изједначење, али је „Макса“ одлично зауставио шут Радановића.

БРАЈОВИЋ “ПЛАСТИЧАР”


Од јуче, дрес Металопластике задужио је Војислав Брајовић, доскорашњи десни бек скопског Металурга. Пре Македоније, играо је у Марибору и Црвеној Звезди. Наступао је за млађе категорије Србије, а са шабачким суперлигашем потписао је уговор до краја наредне сезоне.


“ВОША” ЗА КРАЈ


Првенствених рукометних дуела у 2016. више неће бити, али ће на ову календарску годину “завесу спустити” Супер куп у Обреновцу. Освајач купа, шабачка “Металопластика” одмериће снаге са шампионом и актуелним лидером, Војводином. Два најбоља тима у претходној сезони угостиће Обреновац у суботу, од 18 часова.
- Свакако желимо да успешну годину завршимо са трофејом. Није Супер куп примаран ни за нас, ни за њих, али како следи пауза, нема разлога да било ко не пружи максимум. Наш млад тим има прилику да види где је у односу на првог фаворита лиге, а евентуални тријумф био био сјајан подстрек за наредну годину – истиче Милош Митровић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa