Инфо

2. март 2017.2. мар 2017.
Све овере код нотара
ОД 1. МАРТА ИЗМЕНЕ У ОВЕРИ ПОТПИСА,
РУКОПИСА И ПРЕПИСА

Све овере код нотара

Од среде, уместо у општинама и судовима грађани оверавају документа искључиво код јавних бележника. Изузетак само градови у којима нотари не постоје
Новост за све грађане који ових дана треба да овере неки од докумената је што овај посао више неће завршавати како је то раније био случај у суду или у општинским судовима, већ искључиво код нотара. Како наводе централни медији, цене овера ће бити ниже него у локалним самоуправама а више него у судовима.
По речима јавног бележника Софије Жабаљац, предвиђено је да овера потиса, рукописа и преписа, од самог почетка рада нотара у Србији буде у њиховој надлежности, али је неким изменама Закона о оверавању докумената овај рок померен.
- Од 1. марта све овере потписа, рукописа, и преписа су у нашој надлежности. Немамо прецизну слику колико ће то повећати обим посала јер смо већи део посла и до сада радили - каже Софија Жабаљац и напомиње да је значајна новина од ове године у раду јавних бележника је и рад на оставинским поступцима.
- То је комплексна процедура. Оно што наши грађани треба да знају је да се и даље по овом питању примарно обраћају судовима, односно подносе предлоге суду за покретање оставинског поступка, или матичар доставља надлежним извод из матичне књиге умрлих, па онда суд доноси решење којим нам поверава вођење тих поступака- објашњава Жабаљац.
Т.Т.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa