Инфо

2. март 2017.2. мар 2017.
ОДРЖАНА ЈЕДАНАЕСТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА

УСВОЈЕНИ ПЛАНОВИ ПОСЛОВАЊА

Усвојен Стратешки план Дома здравља за период од 2017. до 2021. године. Дата сагласност ЈКП “Водоводу Шабац” да може бити садужник – јемац код пословне банке
Скупштина града Шапца у среду је заседала 11. пут у овом сазиву. На дневном реду било је 26 тачака.
Усвојени су програми пословања јавних предузећа за ову годину.
ЈКП “Топлана Шабац” планира да уради адаптацију и модернизацију котловског постројења топлане “Тркалиште”. За то су предвиђена средства из Програма КФЊ 4 у износу од 452.000 евра.
Према плану ЈКП “Водовод Шабац” планиране су инвестиције у систем водоснабдевања, систем одвођења отпадних вода, у водовод и канализацију у приградским насељима и текуће одржавање сливничке мреже. Укупна средства предвиђена за све ове намене су 251,5 милиона динара. Скоро половина ових средстава је из донација КФЊ програма, а један део је и из донација Делегације европске уније.
Планом ЈКП “Стари град” у циљевима дефинисаним за наредни период јесу проширење и модернизација пијачних простора, проширење Новог гробља, као и проширење капацитета Прихватилишта за псе.
Јавном предузећу за управљање грађевиснким земљиштем прошле године је припојена Дирекција за путеве, а од марта ове године ЈСП “Стан” и ЈП “Спортски центар”. Сада је рад у овом ЈП организован по секторима: Сектор за становање, Сектор за спорт, Служба за опште и правне послове, Финансијска служба и Сектор за изградњу града у оквиру ког раде: Служба за уређење грађевинског земљишта и Служба за одржавање путева.
Планирана инвестициона активност за период до 2019. године у ЈКП “Паркинг Шабац” своди се на план редовног одржавања, односно на обезбеђивање финансијских средстава за набавку добара, радова и услуга за обављање делатности за текуће одржавање. Нису планирали ни повећање цена својих услуга у овој години.
Усвојен је Стратешки план Дома здравља за период од 2017. до 2021. године. Први стратешки циљ према овом плану јесте промоција здравих стилова живота, превенција и рано откривање болести. Други циљ је повећање компетенција запослених, трећи обезбеђење финансијске стабилности установе и четврти унапређење услова за рад и доступност информација.
Одборници су дали сагласност Дому здравља за издавање у закуп простора амбуланте у Мајуру, као и простор амбуланте у Липолисту. Одлуком Управног одбора ти простори се могу дати у закуп искључиво у сврху обављања здравствене делатности.
Дата је сагласност ЈКП “Водоводу Шабац” да може бити садужник – јемац код пословне банке.”Водоводу”се обратила ЈКП “Топлана Шабац” са молбом за прихватање статуса садужника – јемца, по основу уговора о кредиту код Аик банке, у износу од 130 милиона динара, са роком отплате од 24 месеца.
Донета је Одлука о улагању непокретности, зграде Дома војске у капитал Јавног предузећа за управљање грађевинским земљиштем. Како стоји у образложењу, ово Јавно предузеће, с обзиром на делатност и квалификације запослених може да обезбеди адекватно управљање и одржавање објекта.
Основан је Фонд за промовисање демократских вредности и промовисање и унапређење културе, уметности и образовања “Станислав Винавер”.
Расправа је протекла у демократској и фер атмосфери, без много одступања од тема дневног реда.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa