Инфо

2. март 2017.2. мар 2017.
МЕДАЉЕ ПОД ТРИГЛАВОМ
ТЕКВОНДО

МЕДАЉЕ ПОД ТРИГЛАВОМ

Под заставом Србије, на деветом Отвореном Првенству Словеније, турниру Г1 категорије, наступали такмичари сва три шабачка клуба и донели три злата, три сребра и две бронзе. Бронзу освојио и Милош Гладовић
Такмичар Летњиковца Иван Пурешевић на путу до злата остварио је четири победе, а у финалу, поенима 6:4, надвладао је Далаклиева. Златом се окитио и његов клупски друг Вања Мићић. У конкуренцији јуниора до 78 кг, славио је против три ривала. На крају је “пао” Садурски (Пољска) 27:15. На дебију у јуниорској конкуренцији, Бојан Стефановић (до 51 кг) стигао је до сребра. На Г1 турниру борили су се и: Иван и Марко Карајловић, Марко Томић и Мина Митровић.
Србију и свој клуб “Винер Чиви” представљао је Лазар Драгојевић. Кадет категорије до 61 кг освојио је злато. У великом финалу савладао је Марка Лазића , суграђанина из ТК “Шабац”12:2.
Међу освајачима одличја у Словенији налази се и четири борца ТК “Шабац”. Уз Марка Лазића, сребро је заслужила и кадеткиња Ана Тијанић (до 37 кг). Доминантно се пласирала у финале савладавши три ривалке, да би је зауставила Пољакиња Јанушко 18:16. Виктор Пушкић и Марко Марковић стигли су до бронзи. Марковић је био близу финала, али га је спречила повреда.
У бившој југословенској републици борио се и Милош Гладовић. Шапчанин је застао у полуфиналу где је златним бодом изгубио од Матеуша Новака (Пољска)
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa