Инфо

2. март 2017.2. мар 2017.

“ГЛАС ПРОШЛОСТИ”

МАРТ 1. НЕДЕЉА
ОСНИВА СЕ РВАЧКА СЕКЦИЈА (1971) – У Шабац су недавно стигле специјалне струњаче (10 пута 10) и ускоро почиње са радом рвачка секција при ДТВ “Партизан”. Према речима секретара Општинског савеза организација за физичку културу Добривоја Хинића, решено је и питање тренера.
- То је Јован Михаилов, дипломирани економиста запослен у ХИ “Зорка”. Он је наш познати рвач, члан београдског “Радничког”, који се борио са најбољим рвачима Симићем и Цуцићем, а ученик је Милана Матића. Био је на тренерском семинару у Младеновцу, а у сталном је контакту са селектором Љубомиром Иванићем – Геџом.
Шабац је на списку градова које ће РСС помоћи финансијски како би омасовио рвање на подручју СР Србије.
ЗЛАТАРИЋ У МАЧВИ (1981) – Већ више месеци љубитељи фудбала у Шапцу били су у неизвесности како ће се окончати разговори око преласка Небојше Златарића из француског Валенсијена у Мачву. Ипак, у понедељак, Златарић је регистрован за шабачког српсколигаша.
ГАЈИЋ И ВАСИЉЕВИЋ – ВИЦЕШАМПИОНИ (1981) – На појединачном Првенству Југославије у боксу одржаном у Сплиту, наступила су три боксера Мачве. Драгослав Гајић, у папир категорији, поражен је у финалу од Реџжеповског (Куманово). Драган Васиљевић у полувелтеру, у финалу је изгубио од репрезентативца Мирка Пузовића. Треће место тешке категорије поделио је Радула Поповић. Зауставио га је у полуфиналу Васиљевић (Смедерево).
КАПУ ДОЛЕ БОЉЕМ (1991) – Зорка – Работнички 99:109 (45:54). Ове сезоне у Првој Б лиги кошаркаши “Зорке” играју више слабо него добро, више индолентно него амбициозно, додуше, ове зиме прописно су се смрзли, јер хала није грејана. Ипак, јак мотив против лидера из Скопља донео је добру игру, вођство и од 12 разлике, али када су Скопљанци убрзали игру и прешли на зонску одбрану, ствари су се вратиле у очекиване токове. Најефикаснији код домаћих Марковић – 26 поена, Јовановић 25, Грушановић 16... “Зорка” је тренутно седма на табели.
ПУРЕШЕВИЋ ТРЕЋИ У ЕЛИТИ (2011) – Борци “Летњиковца” Иван Пурешевић и Иван Карајловић наступили су у Ирану на “Фагги опен” – у. Пурешевић је био трећи, што му је прва медаља са Г1 турнира. Савладао је Јорданца, Азербејџанца, а поражен је од олимпијског првака из Авганистана. Иван Карајловић био је пети.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa