Инфо

2. март 2017.2. мар 2017.
ВАШАРСКИ СЛАТКИШИ
УЧЕНИЦИ ОШ „НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ“ УЧЕСТВОВАЛИ НА КАРНЕВАЛУ У РИЈЕЦИ

ВАШАРСКИ СЛАТКИШИ

Осмогодишња сарадња, које је прерасла у право пријатељство између хрватске ОШ „Горња Вежица“ у Ријеци и шабачке ОШ „Николај Велимировић“, још више је учвршћена током дружења од 17. до 19 фебруара
Захваљујући учешћу на Ријечком карневалу, одржаном од 17. до 19. фебруара, ученици четвртог разреда „Николајеве“ школе имали су прилику да стекну нова пријатељства. Истовремено, осмогодишња сарадња хрватске ОШ „Горња Вежица“ и шабачке ОШ „Николај Велимировић“, учвршћена је тродневним дружењем и разменом образовних искустава.
- Срдачан дочек, дивно дружење са колегама. Невероватна размена искуства. Деца су се тако лепо дружила као да се знају цео свој живот. размењивала поклоне, бројеве телефона. Забава, музика, дружење, обилазак Опатије и Ријеке. Брига за нас је била невероватна од стране домаћина. У сваком моменту су нам били на располагању, као и људи из „Црвеног крижа“ где смо били смештени – рекла је по повратку из Ријеке Оливера Милутиновић.
Међу карневалском лепезом разнобојних костима и маски „Николајеви“ „Вашарски слаткиши“ одушевили су публику својом кореографијом.
- Песма Микице Антонића о Шабачком вашару и Малим Госпојинама, која је била уводни део кореографије наших ученика, одушевила је Ријечане. Наши лицидерски слаткиши уз музику, осмех, били су пропраћени бурним аплаузима. Приметили смо појединце који су певушли песму после нашег наступа. Трудим се да будем објективна али мислим да су показали у правом светлу Шабац, нашу школу, али и Србију јер смо били једини представници – истакла је Оливера.
Презадовољна наступом ученика била је и учитељица Биљана Лазић.
- Најзадовољнија сам наступом наших ученика. Исто тако хтела бих да истакнем гостопримство и љубазност домаћина, највише радника и директора школе. Атмосфера у граду апсолутно је била подређена карневалу. Српски конзул из Загреба дошао је да би одгледао наш наступ. Честитао нам је речима да смо дивно представили своју земљу. Надамо се да ће се сарадња са ОШ „Горња Вежица“ у Ријеци наставити на обострано задовољство и да ћемо имати прилику да их ускоро угостимо – додала је учитељица Биљана.
Оно што су на овом путовању доживеле Лена Јокић, Мила Бајић, Милица Живановић, Јана Даниловић, Нина Бардаревић, Дуња Обрадовић, Ангелина Будимировић, Софија Поповић, Лена Павић, Александра Ђуричић, Наталија Ранковић, Ангелина Селенић, Катарина Младенковић и Марија Станојевић тешко је описати речима. Море, Опатија, Ријека, карневал, другарство, усхићење, остаће дуго у сећању ових талентованих девојчица.
- Свидео ми се видиковац, море, а Опатија највише. Било је пуно аплауза. Мислим да смо добро одрадиле, чак боље него и у Шапцу - уверена је Ангелина Селенић, ученица ИВ3.
Задовољна доживљеним била је и Софија Поповић, ученица ИВ2.
- Дуго смо вежбали. Свидело ми се што смо наступали више пута тако да нас је много више људи видело. Све ово ћу дуго памтити, а поготово што сам упознала девојчицу Лару са којом ћу, као и са осталим другарима, остати у контакту.
Шабачку карневалску трупу поред деце, учитељица Биљане Лазић, Даринке Исаиловић, Светлане Кузмановић, учитеља Милорада Миловановића, представника школе Оливере Милутиновић, Гордане Милићевић и координатора Предрага Брајића, чинили су и организатор шабачког карневала Радушко Јанковић са сарадницима, као и Исидора Ковачевић, представница КУД „Абрашевић“.

О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa