Инфо

2. март 2017.2. мар 2017.
ОТВОРЕНА ДЕВЕТА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА

ТРАДИЦИОНАЛНИ И НОВИ

Шабачка фотографска задруга приредила је годишњу изложбу фотографија својих чланова у галерији културног центра у Шапцу, у којој је изложено 50 готографија, међу којима су и награђене у прошлој години.
Културни центар девети пут заредом започиње своју излагачку сезону овом изложбом. Кроз галерију је током 9 година прошао велики број фотографија из нашег града, али и из иностранства. Шабац је један од најзначајнијих градова када је ова област у питању, јер се фотографи удружења ШФЗ појављују на многим међународним конкурсима. Фотографија је нешто што је увек ново и другачије, и да би настала не треба имати само добар објектив већ и око и емоцију. Овакве изложбе оплемењују наш ликовни живот у граду.
- Девети пут показујемо шта смо урадили претходне године која је била најуспешнија за нашу задругу јер смо на ранг листи фотографског савеза Србије трећи по активностима и резултатима. ШФЗ има 19 чланова који су освојили преко 60 награда у претходној години у Србији и иностранству, а на овој изложби су приказани радови седам награђених. Изложене фотографије су избор селектора Милана Марковића. Мислим да је највећи успех постигао наш члан немац Франк Хауздерфер, који је освојио преко 40 награда у претходној години- наводи председник шабачке фотографске задруге Владимир Ђинић
Директорка културног центра Соња Петровић - Јагић истиче да се негујући фотографију као једну од најстаријих уметности нада даљој сарадњи са шабачком фотографском задругом и да ћемо следеће године на десетој изложби имати прилику да видимо једну малу ретроспективу фотографија.
К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa