Инфо

2. март 2017.2. мар 2017.
МОРСКИ СВЕТ
ЛИКОВНА РАДИОНИЦА УЛСШ ОДУШЕВИЛА
МАЛИШАНЕ ВРТИЋА „БАМБИ“

МОРСКИ СВЕТ

Комбиновањем водоотпорних воштаних крејона са воденим бојама уз коришћење ефеката попут пластичне фолије, разливања соли, академска сликарка Јелена Спасојевић увела је децу у свет акварела
Традиционална сарадња предшколске установе „Наше дете“ и Удружења ликовних стваралаца Шабац настављена је и ове године. Последњег дана фебруара, у уторак, ликовна радионица на тему „Морски свет“ окупила је четрдесеторо малишана узраста од пет до шест и по година.
- Овакав вид сарадње деци јако помаже у њихом изграђивању креативности и дружењу између група, као и сарадњу са друштвеним институцијама – рекла је Невенка Јокановић Урошевић, васпитач предшколске групе.
Комбиновањем водоотпорних воштаних крејона са воденим бојама уз коришћење ефеката попут пластичне фолије, разливања соли, академска сликара Јелена Спасојевић увела је децу у свет акварела.
- Већ дуги низ година водим радионице за децу узраста од четири до петнаест година. Са Удружењем ликовних стваралаца сваке године реализујемо по неколико оваквих радионица. Заиста је највеће задовољство радити са најмлађима. Они су најискренији у свом ликовном изразу и најжељнији новог знања. Касније, наравно, кад се деца усмере у одређене ликовне технике другачије је радити са њима. Како је група велика одлучили смо се за тему коју могу сви да испрате. Као координатор радионице ту тему сам им приближила кроз истраживање занимљивих нових техника које, претпостављам, нису имали прилику да истраже до сада – истакла је Јелена Спасојевић.
У својим ликовним креацијама, заједно са осталим другарима, уживали су петогодишња Ива Томић, петоипогодишња Хана Хазајлић и шестоипогодишњак Вук Пријић.
- Сликали смо морски свет, рибе, морску звезду, све што живи у мору. Лепо се дружимо – одговорили су скоро у глас.
Како је ликовна уметност део свеопште културе пожељно је да елементи ликовне културе буду укључени у образовање и васпитање деце од раних узраста, мишљење је Слободана Пеладића, председника УЛСШ.
- Нема дилеме да су овакве радионице, које реализујемо у сарадњи са Предшколском установом „Наше дете“ већ годинама, у разним формама извођења, корисне. Поред летњих радионица, када осликавамо мурале на зидовима дворишта вртића у граду, током фебруара месеца организујемо радионице за нашу најмлађу децу предшколског и основношколског узраста. Они раде са стручњацима, педагозима, искусним, младим. Долазимо до изванредних креативних резултата – изјавио је Слободан Пеладић.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa