Инфо

2. март 2017.2. мар 2017.
НАЈБОЉЕ ИЗ ШАПЦА
НА 39. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ

НАЈБОЉЕ ИЗ ШАПЦА

Упознали смо посетиоце Сајма са нашим манифестацијама, природним лепотама у окружењу и нашим историјским местима, све са жељом да буду наши гости у Шапцу и околини- кажу у ТОШ
У недељу је заршен 39 Међународни сајам туризма, на којем се под слоганом “Уживајте на време”, представило 1.100 излагача из 56 земаља. Међу излагачима нашла се и Туристичка организација града Шапца . Из ове градске организације поручују да се задовољни бројем посетилаца и интересовањем посетилаца за шабачку туристичку понуду.
-Све сајамске дане искористили смо да представимо „најбоље из Шапца“. Упознали смо посетиоце Сајма са нашим манифестацијама, природним лепотама у окружењу и нашим историјским местима, све са жељом да буду наши гости у Шапцу и околини- кажу у ТОШ.
Под слоганом „Откриј лепоту!“ првог дана Сајма представљени су јединствени Парк науке, Фестивал цвећа „Руже Липолиста“, као и бисере сеоског туризма Вилу Албедо из села Варна и Етно село Топаловић у Липолисту.
Другог сајамског дана, на штанду Туристичке организације града Шапца као најава предстојеће “Чивијаде” и јубиларног 10. “Чивијашког карневала” – карневалска трупа “Слаткиши”. Програмом “Ја у Шабац ноћас идем” пренели су шабачки боемски дух захваљујући звуцима оркестра КУД “Абрашевић” и гласом чувеног интерпретатора староградске музике Николе Марковића – Гибе.
Поред туристичких, другог дана су представљени и привредни потецијали. Одељење за развој Града Шапца посетиоцима сајма је презентовало развојне привредне аспекте града. Тог дана, на штанду ТОШ су гостовали глимци Невена Ристић и Иван Михаиловић, иначе стални гости Чивијашког карневала.
Планина Цер као неисцрпна тема кроз призму – туризма, екологије, одрживог развоја, будућности… искристалисала се као централна тачка трећег дана Сајма. Божидар Катић, члан Градског већа говорио је о “Церском маршу”, тренутно јединој манифестацији која се организује на простору планине Цер. И ове године гост ТОШ је била професорка Високе туристичке школе из Београда, др Снежана Штетић.
Екологија и одрживи развој су основни постулат развоја туризма у будућем Парку природе Цер – сагласни су у УГ “Екосу” који је одржао презентацију којом су указали на природно богатство, планине, најближе нашем граду. Агенција “Верден” у оквиру које постоји водичко-информативна служба на планини Цер представила је кроз тематске туристичке туре Цер. Градска организација инвалида рада Шабац и ткачка радионица „Повесмо“ изложила је чувени Текеришки пешкир и испричала причу о њему, а која је директно везана за битку на Церу и Први светски рат. Планинска кућа “Ружа Тодорова” је представила гастрономску понуду и смештајне капацитете који ће употпунити свачији боравак на Церу.
Пријатељи и привредници из Шапца, компаније “Тами козметика” и “Сани груп” били су током трајања Сајма туризма са штанду ТОШ. Снажне шабачке компаније, као део привреде нашег града, препознају вредности и потенцијале туристичке делатности Шапца, те на овакав начин пружају подршку како Туристичкој организацији града Шапца, тако и свом Граду.
Последњег сајамског дана представљено је низ активности шабачких установа културе – Народног музеја, Библиотеке шабачке и Културног центра.
-Да негујемо добре суседске односе, говори у прилог подршка и посета бројних сарадника и колега из околних места, општина, градова али и регија. Овогодишњи Међународни сајам туризма је био место и прилика да одмеримо снаге са веома оштром конкуренцијом када је у питању рецепривни туризам. Позиционирамо своје место на туристичкој и привредној мапи Србије и остваримо врло мерљив резултат који ће покзати већ прва туристичка сезона која је пред нама-тврде у ТОШ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa