Инфо

9. март 2017.9. мар 2017.
Шабац се брани у Хрватској
ПРОГРАМ ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊЕ

Шабац се брани у Хрватској

Уводна конференција у оквиру пројекта који треба да допринесе заштити од поплава, прекограничне сарадње Србије и Хрватске, одржана је у четвртак у хотелу “Слобода”. Носиоци пројекта “Заједнички допринос унапређењу транснационалне припремљености за ванредне ситуације у сливу Саве” су град Шабац у Србији и Бродско-посавска жупанија у Хрватској. Финансијер је Европска унија.
Пројекта има за циљ припрему за ванредне ситуције, посебно поплаве и ублажавање штете настале од поплава. Жупан Бродско-посавске жупаније, Данијел Марушић, захвалио се партнерима из Србије без којих пројекат не би успео.
-Пројекат је вредности 900.000 евра и хитне службе обе стране добијају пола-пола. Завод за јавно здравље добија медицинску опрему, ронилачки тимови опрему за роњење, чамце са моторима, тимови за спасавање из рушевина добијају опрему, рекао је Марушић.
Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић подсетио је да је ово други пројекат прекограничне сарадње истих партнера. Истакао је да поред тога што се добија нова опрема, на овај начин се и подижу капацитети, јер ће људи бити боље обучени.
-Пројекат траје годину и по и за то време ћемо имати заједничке вежбе са Штабом за ванредне ситуације Бродско-посавске жупаније и њиховим стручним људима. Размењиваћемо искуства и податке. Град Шабац се брани у Хрватској, а Београд у Шапцу, истака је Пајић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa