Инфо

9. март 2017.9. мар 2017.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: СКУП ОДГАЈИВАЧА СТОКЕ

Да сељак не зебе

Скуп одгајивача, углавном товљеника, завидно посећен у крају који се по тој прозводњи препознаје и фабрике меса “Митрос” која је у власништву фирме “Тенис” из Немачке одшкринуо је врата сарадње што би био крај зебње пољопривреника око пласмана. По речима председника општине Милорада Милинковића прави гигант у преради имао је велике захтеве, али општина нема капацитете да изађе у сусрет пуној потреби фабрике меса.
- Они имају дневну потребу за 1.000 товљеника али у конструктивном разговору договорено је да се крене од 50 товљеника. Посета која следи самој фабрици финишираће договоре око пласмана и неколико форми коју су директор Рамо Адровић и челни човек сировинских набавки Душан Крстић појаснили сељанима. Први је да се уз прасад добије и храна што је опет форма услужног гајења. Други понуђени предлог је само прасад, а све остало је у режији пољопривредника. Трећа верзија је негде на пола пута, али све ће бити јасније после посете Сремској Митровици и разговора, те увида у импресивну производњу, каже Милинковић.
Сељани су у знатижељи постављали бројна питања, уз задовољство што ће организовано ићи да све виде и одлуче за сигуран пласман угледној кући и у Евро размерама.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa