Инфо

9. март 2017.9. мар 2017.
НАРОДНА КУХИЊА У ВЛАДИМИЦИМА ДНЕВНО ПОДЕЛИ 300 ОБРОКА

Невоља не бира

Народна кухиња коју финансира локална самоуправа и Црвени крст Србије ради у редовном ритму од понедељка до петка. У самој варошици, Меховинама и Лојаницама око 300 корисника добија обилне порције. Такорећи на кућном прагу добијају кувани оброк и пола килограма хлеба. Уз села у која стижу оброци долазе и штићеници из села Риђаке, Скупљен, Вукошић, Крнуле.
На терену расположени корисници нису имали примедби на квалитет оброка и на љубазност особља Црвеног крста који су, тврде, изузетно коректни и стижу увек на време. Најзадовољнији су они који пређу и по неколико километара до места деобе хране потврђујући да они којима је најтеже имају најмање примедби.
За сада намирнице су обезбеђене до априла, али сви се надају да ће трајати и дуже јер средства се ишчекују. Општина чини колико је могуће и тако ће бити и надаље.
- Ми смо увек ту да онима којима је најтеже помогнемо јер њима је и мрва велика. Тако је и са осталим корисницима услуга и Центра за социјални рад и невољницима који напросто морају прибећи овом решењу. Невоља не бира, а ми смо ту да помогнемо, каже председник општине Милорад Милинковић.
Црвени крст у великој палети обавеза иако са скромним људским кадром стиже да испоштује бројне активности по којима је стекао углед у републичком Црвеном крсту.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa