Инфо

9. март 2017.9. мар 2017.
РАЗГОВОР СА ДР БОБАНОМ БИРМАНЧЕВИћЕМ, ШЕФОМ ИЗБОРНОГ ШТАБА СНС

ВУЧИЋ НЕМА ПРОТИВ КАНДИДАТА

Сваки избори су тест, како за политичаре, тако и за друштво у целини, а овај најновији треба да нам покаже да идемо у правом смеру. Као држава, ми више нисмо у завади са суседима, него смо постали најважнији гарант мира и стабилности у овом делу Европе. Власт у Шапцу веома је крхка
Председнички избори расписани су за 2. април. Први је кандидадуру предао актуелни премијер Александар Вучић. Шабачко Повереништво Српске напредне странке подржало је свог кандидата и потписима који су прикупљени у прошли петак. За шефа Изборног штаба у Шапцу именован је др Бобан Бирманчевић, који за “Глас Подриња” говори о очекивањима од избора, али и о тренутној ситуацији у граду.
Шта очекујете од предстојећих председничких избора?
- Ништа друго осим још једне велике победе, која ће свима показати снагу Српске напредне странке и њеног председника Александра Вучића. Сваки избори су тест, како за политичаре, тако и за друштво у целини, а овај најновији треба да нам покаже да идемо у правом смеру. Као и да потврди оно што већ знамо, а то је колику подршку грађана има наш кандидат и председник Александар Вучић.
Ко је најозбиљнији противкандидат Александру Вучичу?
- Александар Вучић уопште нема противкандидата.
Након озбиљног заокрета у Србији, који се догодио захваљујући политици коју спроводи последњих година, можемо се надати коначном бољитку и изласку из кризе. И не само то. Као држава, ми више нисмо у завади са суседима, него смо постали најважнији гарант мира и стабилности у овом делу Европе. Такав амбијент, наравно, привлачи инвеститоре и са других континената, а не само из окружења, што доприноси да се о нашој земљи поново говори са уважавањем као некада давно. Све то знају грађани, који ће својим гласом само потврдити да се слажу са Вучићевим потезима. Сматрам да ћемо, након победе Александра Вучића на председничким изборима, имати још динамичнији раст у свим сегментима, а посебно економским.
Како коментаришете ангажовање шабачких локалних одбора у овој кампањи?
- Потпуно је очекивано понашање локалних политичара јер је шабачка локална власт, ипак опозиција у држави. Прикупљање потписа за поједине председничке кандидате, штампање пропагандног материјала, изнајмљивање просторија...
Постоји чак и најава куповине гласова у Шапцу што је, нажалост, већ виђена ствар. Сведоци смо како је у претходном изборном циклусу активиста овдашње владајуће странке, снимљен док разговара са грађанима и нуди им оверу здравствених књижица, асфалтирање пута и једнократну новчану помоћ градоначелника Небојше Зеленовића, ако пристану да гласају за Заједно за Србију. Уследила је кривична пријава, човек је затражио опортунитет чиме је посредно признао да је починио кривично дело... Налогодавци су се изгледа извукли некажњено, али то не значи да ће држава дозволити да и у овом изборном процесу на такав начин дођу до гласова. Да зло буде веће, присталице те исте странке, прошириле су ових дана гласине како се, наводно, Српска напредна странка спрема да купује гласове. Овом приликом подсећам грађане да то никада није био манир СНС-а, нити ће бити. Ми имамо подршку народа и док је тако бићемо на власти, а они који су увек морали да краду и лажу, нека им је на част.
Како коментаришете тренутну политичку ситуацију у Шапцу? Да ли и даље постоји шанса да дође до промене власти?
- Да не постоји та шанса, верујем да не бисте ни поставили такво питање. Шабац је зрео за промену. Владајуће локалне странке, односно интересне групе, међусобно су завађене, плен је постао премали, апетити су порасли и сада свако гледа искључиво лични интерес. Чак и да их нико не угрожава, сами би се распали. Дотле је дошло. Власт у Шапцу веома је крхка. А о техничким детаљима те промене, разумећете, не могу јавно да говорим. Видећете убрзо, верујем.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa