Инфо

9. март 2017.9. мар 2017.
ВЕЛИКА ПОДРШКА КАНДИДАТИМА
ПОЛИТИЧКЕ ПАРТИЈЕ ПРИКУПЉАЛЕ ПОТПИСЕ ЗА ПРЕДСЕДНИЧКЕ КАНДИДАТЕ

ВЕЛИКА ПОДРШКА КАНДИДАТИМА

Странке у Шапцу су прикупљале по неколико стотина потписа и слале у централу
Недеља за нама донела је пуно посла шабачким нотарима. Радили су у суботу и у недељу, па и прековремено, не би ли политичке партије прикупиле потписе за своје кандидате.
Да би се неко кандидовао за председника, треба да сакупи 10.000 потписа пунолетних грађана у Србији. Странке у Шапцу су прикупљале по неколико стотина потписа и слале у централу.
Напредњаци су први „резервисали“ нотаре и за један дан скупили потписа и више него што је требало.
- За само три сата, на подручју Мачванског округа са два града и шест општина, успели смо да сакупимо више него довољан број потписа подршке председничком кандидату. Мноштво присталица морали смо да вратимо кући. Било је и љутитих, јер су по сваку цену желели да потпишу за Александра Вучића. Објаснили смо им да ће најбоље бити да ту подршку дају на изборима 2. априла – истакао је Бобан Бирманчевић из Изборног штаба СНС у Шапцу.
Демократска странка са својим коалиционим партнерима који подржавају кандидатуру Саше Јанковића за председника Србије потписе је прикупљала у канцеларији овог кандидата у Поп Лукиној 15.
- Са задовољством смо прикупили потписе за Сашу Јанковића. За мање од три сата смо испунили план, далеко брже него што смо планирали. Грађани су са задовољством прилазили и потписивали, што је и очекивано, јер је Јанковић кандидат грађана Србије. Сигуран сам да ће Саша Јанковић бити нови председник Србије – изјавио је Душан Костадиновић, заменик председника Извршног одбора ДС.
Потписи за Вука Јеремића прикупљени су у седишту странке Заједно за Србију која је међу првим подржала кандидатуру некадашњег шефа дипломатије и председника Генералне скупштине Уједињених нација.
- Одзив грађана је био одличан. Убеђени смо да је Вук Јеремић победник и да ћемо сви заједно успети да победимо Александра Вучића на предстојећим изборима. Апелујем на све грађане Шапца да 2. марта изађу на изборе, јер нам то свима гарантује бољи живот у наредном периоду – рекао је Миодраг Филиповић, председник Градског одбора ЗЗЈ.
Чланови и симпатизери Демократске странке Србије су потписе за свог кандидата Александра Поповића прикупљали, такође, у својим просторијама.
- Прикупили смо за пет сати 288 потписа, а верујем да ћемо стићи до бројке од 500. То би требало да буде највише од свих странака у Шапцу, јер ДСС сама скупља потписе за свог кандидата, немамо коалиционих партнера. Очекујемо да народ полако почиње да буде самосвестан и национално одговоран према себи и према земљи, а самим тим и према свом потомству. Једино ДСС заступа праве националне интересе грађана Србије. Сви остали председнички канидати сем Александра Поповића троше паре пореских обвезника, а већина њих и из иностранства, из земаља које су бомбардовале Србију – истакао је Александар Павловић, председник Градског одбора ДСС.
И СПС ПОТПИСИВАО ЗА ВУЧИЋА
Социјалистичка партија Србије у Шапцу је и потписима подржала Александара Вучића.
- Све је протекло и боље него што смо очекивали. Потписе смо прикупљали до 11 сати, и испунили квоту. Велики број људи је долазио током целог дана, али нажалост, многе од њих смо морали да вратимо – изјавио је Вања Вукић, повереник Градског одбора СПС у Шапцу.

М. М. – Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa