Инфо

9. март 2017.9. мар 2017.
Саопштење поводом ситуације у Апотеци Шабац и протеста запослених

Најодговорнији ћуте

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић разговарао је јуче са запосленима у Апотеци Шабац који су изразили незадовољство тренутном ситуацијом у којој се установа налази.
Саосећамо са запосленима у Апотеци Шабац као и са запосленима у целој Србији чије су апотеке у сличном проблему. Тужно је што најодговорнији за овај проблем ћуте.
Свесни комплексности проблема у којем су се нашле апотеке у Србији, Град Шабац је први понудио модел за његово решавање, а већ трећи месец исплаћује се солидарна помоћ радницима. Међутим, Град није у могућности да издваја из градског буџета за плате запослених, јер то није по закону.
Модел који је Шабац понудио за решавање проблема подразумева издавање објеката Апотеке Шабац у закуп приватном власнику уз обавезу да преузме и медицинске раднике. Следећи корак Града у решавању проблема биће издавање у закуп појединачних објеката.
Град ће учинити све што може у складу за законом да реши проблем у којем се Апотека налази, поштујући четири основна циља: да обезбеди редовно снабдевање лековима на рецепт на целој територији Шапца, да сачува радна места медицинских радника, да сачува имовину града и измири обавезе према повериоцима.
Напомињемо да Град не може да гарантује исплату заосталих зарада запослених јер се финансирање зарада остварује кроз издавање лекова на рецепт по уговору са РФЗО. Пошто то сада није могуће због блокаде рачуна, Апотека је у ситуацији у којој јесте.
Град ће учинити све у складу са законом и својим надлежностима да реши тренутну ситуацију у Апотеци Шабац и омогући радницима да наставе да раде, очекујући притом и помоћ надлежних државних институција.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa