Инфо

9. март 2017.9. мар 2017.
ЕЛЕКТРОНСКИ РЕЦЕПТИ ОД МАЈА

Без чекања за терапију

Пацијенти у Србији ће већ крајем маја или почетком јуна прописане лекове моћи да подижу у апотеци без папирног рецепта. Ова новина биће могућа захваљујући увођењу електронског рецепта, па ће вишечасовно чекање испред ординације у дому здравља како би се од лекара добио рецепт - постати прошлост.
Увођење електронских рецепата ће посебно бити значајно за хроничне болеснике који свакога месеца губе драгоцено време да би добили неопходне лекове. Они ће убудуће добити рецепте за шестомесечну терапију.
Пацијенти ће најпре одлазити код изабраних лекара који ће им прописати терапију и електронски је уписати у компјутер, а затим ће ићи у неку од 3.000 апотека, било државних, било приватних, са којима РФЗО има потписане уговоре, како би подигли лекове.
Уместо папирног рецепта, пацијент ће фармацеуту у апотеци само дати здравствену картицу. На екрану компјутера, апотекар ће видети рецепте који су на располагању за подизање лека. У случају да се погорша здравствено стање, он ће увек моћи да оде код свог лекара ради корекције терапије.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa