Инфо

9. март 2017.9. мар 2017.
Марија и Бак

Марија и Бак

БАК ЈЕ ЈЕДАН ОД СРЕЋНИКА ИЗ ШАБАЧКОГ АЗИЛА

ЉУБАВ НА ПРВИ ПОГЛЕД

- Подигла сам цераду и видела га у кавезу. Везала сам се за њега после првог погледа у очи. Кавез је био таман толики да може да стане у њега. Рекли су ми да су га ухватили то јутро и да не могу да га саставе са другим псима јер је агресиван, овако Марија Гозденовић почиње причу о удомљењу Бака, стафорда који је небригом претходних власника завршио у шабачком Азилу.
Средином децембра група љубитеља животиња из Шапца удомила је четрдесетак паса из Азила. Бак је био међу њима. Марија је у почетку само желела да га спасе кавеза и веровала да ће му коначни дом наћи негде у иностранству. Међутим, ствари нису увек онакве како их замислимо.
- Успела сам да га узмем из Азила тек после седам дана. Мислила сам да ће код мене бити привремено. Нисам до тада имала никакав контакт са стафордима, нисам знала како се понашају. Уз то, о Баку нисам знала ништа, да ли је малтретиран, можда трениран за борбе. Нисам знала ни како мужу да кажем да доводим пса кући, прича Марија и признаје да ју је био страх.
Испоставило се да је пас права маза. Марија му је велику гаражу адаптирала као кућу само за њега у којој има и сопствени кревет. Дефинитивно ће остати код њих, па се и двориште додатно преуређује.
- Изводим га три пута дневно и све време које нисам на послу проводим са њим. Не воли друге псе, а поготову не подноси мачке. Према људима је пријатељски расположен. Када је изашао из Азила био је веома мршав. Доста се поправио у међувремену, а постао и веома пробирљив када је храна у питању, каже Марија.
Пас је стар око годину и по дана. Када га је удомила Марији су се јавили и бивши власници који су га желели назад. Ипак, не толико да би платили казну од 5.000 динара приликом преузимања из Азила, а псу то није био први пут да је бежао од њих.
Поред Бака Марија има и женку пинча коју је такође удомила после трауматичног живота код претходних власника. Ту су и две мачке, од којих је једну Марија нашла бачену стару само један дан.
- Одгајила сам га на флашицу млеком у праху. Због тога што није имао мајчино млеко слаб му је имунитет па има проблема са бубрезима. Пре десетак дана прославио је трећи рођендан, истиче Марија са поносом.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa