Инфо

23. март 2017.23. мар 2017.
ЗА ЛЕПШИ ЖИВОТ СВИХ ШАПЧАНА
ДОДЕЉЕНИ УГОВОРИ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА У КУЛТУРИ

ЗА ЛЕПШИ ЖИВОТ СВИХ ШАПЧАНА

Добитници средстава за финансирање и суфинансирање пројеката у култури добили су прошле среде уговоре. На конкурсу је прошло 27 пројеката за које је одобрено 12 милиона динара из градског буџета. На конкурсу су могли да учествују појединици, установе и удружења.
Уговоре је представницима пројеката поделио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Међу четири пројекта који промовишу фолклорне активности је и „Косову дајем срце“ кроз игру Уметничког ансамбла „Чивија“. Милица Трајковић, председник ансамбла захвалила се на 130.000 динара које су добили за делимично финансирање пројекта.
-Град нам је изашао у сусрет и захваљујући овим средствима моћи ћемо да купимо ношњу. Кореографију ћемо премијерно извести на нашем годишњем концерту у јуну, рекла је Милица Трајковић.
Шабачкој гимназији град ће делимично финансирати два пројекта. Први је „Допуна збирке рељефа Шабачке гимназије“, а други „Сусрети који мењају свет“.
-Увек конкуришемо са више пројеката. Један од задатака наших актива јесте да припреме пројекте за све конкурсе у Републици, јер је јако тешко доћи до новца. Први пројекат се односи на 180 година Шабачке гимназије и допуну рељефа који се налази у холу наше школе. Нажалост, неколико наших познатих уметника, који су ишли у Шабачку гимназију, је преминуло и пожелели смо њима да посветимо рељефе. Други пројекат се односи на интеркултуру и сусрете са вршњацима из Словеније, навела је директорка Шабачке гимназије Маријана Исаковић.
Градоначелник је још једном подсетио да Град Шабац издваја 7 одсто из буџета за културу. Истакао је да је битно у овом времену подржати стваралаштво.
-Наше установе културе су најбоље могуће у овим околностима у Србији. Отворили смо простор и за нове младе ствараоце који доприносе да Шапчани имају бољи и квалитетнији живот. Опредељена средства ће сигурно бити паметно инвестирана у њихова дела, рекао је градоначелник Зеленовић.
Градоначелник сматра да су овакви пројекти прилика да се упосле и други људи.
Међу пројектима који су добили средства су и 17. Интернационални џез и блуз фестивал, Фезам - фестивал забавне музике, Церски марш, Норвешки дан у Шапцу, Мурал - Џунгла... Највише средстава, готово половину од опредељених, добиће КУД Абрашевић за свој годишњи програм.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa