Инфо

23. март 2017.23. мар 2017.
Стиже 4 милиона и 600.000 динара
НОВА ПОМОЋ МИНИСТАРСТВА ЦЕНТРУ ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

Стиже 4 милиона и 600.000 динара

У надлежном министарству за рад, борачка и социјална питања председник општине Владимирци Милорад Милинковић је потписао донацију вредну око 4 милиона и 600 хиљада динара намењених мањим срединама за послове који их народски речено тиште. По речима директорке Центра за социјални рад Драгице Узановић стижу у прави час да у ионако обимном раду дају нови подстрек да се послови убрзају.
- Ми имамо 2.370 особа о којима бринемо и ту број није коначан. Геронто служба која ће сигурно бити у првом плану подразумева десетак сестара и координатора а жеља нам је да и у саветовалишту за предбрачне програме где имамо два обучена стручна радника помогнемо да се препознају евентуални проблеми и тако учинимо ту област сигурнијом, рекла је директорка и додала.
- Ми имамо и намеру да порадимо и на делу обимног посла личног пратиоца деце где бисмо дали предах родитељима који имају огромне обавезе са децом ометеном у развоју, што је и те како битно за истрајан рад у том тешком послу, истакла је директорка Центра за социјални рад.
И насиље у породици и бројна старачка домаћинства су брига ове презапослене установе која је ето добила значајну помоћ где ће понављамо у првом плану бити Геронто-домаћице и онда све остало редом. Јер помоћ траже многи а подсећамо да су средства намењена управо мањим општинама тј. на локалном нивоу Центрима за социјални рад.
С.К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa