Инфо

16. март 2017.16. мар 2017.
СВЕТОМИР ТОШИЋ ПРЕДСЕДНИК ЕКОЛОШКОГ УДРУЖЕЊА
ЕКО-ДРИНА БАДОВИНЦИ

ОДМАРАЛИШТЕ КРАЈ РЕКЕ

За кратко време од како је основано 2012. године Еколошко удружење Еко-Дрина Бадовинци постигло је бројне резултате. Највећу пажњу посветили су уређењу обале реке у близини Павловића моста.
- То је сада једно пријатно шеталиште у викенд насељу зоне Павловића моста у Бадовинцима. Поред уређења обале на овом месту поставили смо доста клупа и столова, ту је леп дрворед, а највећа посећеност и уживање у природним чарима реке је лети и током одржавања манифестација “Дринска регата” у оквиру “Хајдучких вечери” и “Ивањдански сусрети”, каже Светомир Тошић, председник Еколошког удружења Еко-Дрина Бадовинци. Он истиче да су сопственом активношћу у којој је удео дало око 500 мештана, свако на свој начин допринео уређењу овог простора. Сем тога значајно су подстакли и власнике приватних викендица да их уреде и прилагоде простору.
- Сарадња мештана, почев од општине њене туристичке организације до надлежних републичких органа је изузетна. Очекујемо и даље њихову подршку и помоћ, а све с циљем очувања здраве животне средине до чега нам је највише стало. У протеклом периоду наше Удружење је купило и уредило две парцеле по 25 ари. Тако су овде створени услови за отварање кампа, а трудићемо се да изградимо и сталне смештајне капацитете, каже Тошић.
У плану је и изградња летњиковца, као и травњака површине око 2.000 квадратних метара. План обухвата и доградњу пролазне капије.
Наравно, није ни без проблема, а највећи су непланска експлоатација шљунка и песка, као и неуређеност Дринске улице за саобраћај.
Удружење се бави и одвајањем смећа намењеног рециклажи, што осим финансијских ефеката има велики значај за очување здраве животне средине.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa