Инфо

16. март 2017.16. мар 2017.
Саопштење председника Републичке изборне комисије Владимира Димитријевића

Да ли сте у бирачком списку

Позивам све грађане Републике Србије да, у својим општинским и градским управама, провере да ли су уписани у Јединствени бирачки списак, као и да ли су њихови подаци уписани потпуно и тачно.
Посебно апелујем на све грађане да провере важност својих личних докумената (лична карта, пасош и возачка дозвола са уписаним ЈМБГ), с обзиром на то да ће гласање на изборима за председника Републике, заказаним за 2. април 2017. године, бити могуће само под условом да бирач на бирачко место донесе један од наведених личних докумената којем није истекао рок важења на дан гласања.
Мора се имати у виду, да бирачки одбори не могу дозволити гласање бирачима са неважећим документом, без обзира на чињеницу што су уписани у извод из бирачког списка на свом бирачком месту.
Желим и да нагласим да, почев од 1. јануара 2017. године, више не важе личне карте издате на старом обрасцу, као и да ће се гласање уз личну карту моћи обавити искључиво са важећом личном картом издатом на новом обрасцу, са или без уграђеног микроконтролора (чипа).

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa