Инфо

16. март 2017.16. мар 2017.
ЖЕНЕ СТВАРАЈУ, ОНИ УНИШТЕ
ЈЕЛЕНА МАЋИЋ НА ТРИБИНИ ИЗБОРНОГ ШТАБА САШЕ ЈАНКОВИЋА У ШАПЦУ

ЖЕНЕ СТВАРАЈУ, ОНИ УНИШТЕ

Положај жена у Србији трагичан. Бојим се да глумимо фикусе у кадру
Изборни штаб Саше Јанковића у Шапцу у сарадњи са Форумом жена Демократске странке и Нове странке почео је са серијом трибина под називом ,,Жена сам, имам став и нећу да ћутим“. Са женама је уз кафу разговарала Јелена Маћић, ,,мејк ап“ уметница која је, иначе, веома популарна и активна на друштвеној мрежи Твитер.
Према њеним речима, нормално је да се женама честита рођендан једном годишње, али не и 8. март.
- Побегле смо од куће, јер не можемо више да гледамо оне зумбуле и каранфиле који нам се приреде за 8. март. Свих 365 дана у години ми смо жене и ако ти неко честита један дан у години шта ли ти ради остале дане – запитала се Маћић на трибини у Шапцу.
Она сматра да је положај жена у Србији трагичан без обзира колико се ко трудио да тај положај изнивелише разним формалним причама.
- Оног момента када сте законски обавезни да имате одређени проценат жена заступљених у парламенту апсолутно имамо о чему да причамо. Имамо право и да одлучујемо, јер нас има више од 50 посто. Бојим се да глумимо фикусе у кадру. Не смемо да дозволимо да све оно што створимо они униште – рекла је Маћић.
Председница Форума жена ДС у Шапцу Анђелка Петронијевић најавила је да ће се овакве трибине наставити и у будућности.
- Бавићемо се бољим положајем жена у нашем друштву. Жене у Србији морају да имају потпуно иста права, као и право да бирају и буду биране не буде само мртво слово на папиру. Жене морају активно да учествују у свим сегментима друштвеног живота, нарочито по питању оних ситуација у којима могу да дају свој пуни допринос – истакла је Петронијевић
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa