Инфо

16. март 2017.16. мар 2017.
Оркански висови – прича о деструктивној љубави
КЊИГОЖДЕРИ У „ГЛАСУ ПОДРИЊА“

Оркански висови – прича о деструктивној љубави

Препоруку за роман овог четвртка даје Катарина Иванишевић, ученица четвртог разреда филолошког смера Шабачке гимназије
Катарина Иванишевић има осамнаест година. Ученица је четвртог разреда филолошког смера Шабачке гимназије. Своје слободно време испуњава уметношћу, било да се ради о писању песама и прича, сликању, цртању, глуми или плесу. Све је подједнако чини срећном. Главни циљ у будућности јој је да упише књижевност на Филолошком факултету у Београду са надом да ће једнога дана пренети своју љубав према уметности млађим генерацијама.
- Моја препорука за књигу је мој омиљени роман „Оркански висови”. Иако класик, ово дело Емили Бронте је на мене оставило најјачи утисак. То је прича о деструктивној љубави и свеприсутној мржњи и освети која прогања све ликове. Немојте се заварати, ово није класични љубавни роман, нити су Кети и Хитклиф класични протагонисти! Љубав је овде представљена као сила која уништава животе и умове. Препоручујем ово дело свима који мисле да га могу поднети! – поручује Катарина.
За оне неупућене „Оркански висови” (енгл. „Њутхеринг Хеигхтс”) први је и једини роман енглеске књижевнице Емили Бронте. Објављен је 1848. године под псеудонимом Елис Бел. Сматра се класиком енглеске књижевности и осликава старо викторијанско друштво, мада у време када је роман објављен, мишљења критичара била су подељења.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa