Инфо

23. март 2017.23. мар 2017.
ПОМОЋ ЗА НЕВЕНУ
У ОКВИРУ ХУМАНИТАРНЕ АКЦИЈЕ ДЕЧИЈИ ХОР “ЛИРА” ИЗ КОЦЕЉЕВЕ ОДРЖАО КОНЦЕРТ

ПОМОЋ ЗА НЕВЕНУ

Недавно су у сали коцељевачког Дома културе чланови дечјег хора “Лира” ОШ “Мића Станојловић” приредили годишњи концерт а сва прикупљена средства су усмерена за лечење Невене Тодоровић из Свилеуве.
Ова двадесетдеветогодишња девојка од 12. године живота болује од дијабетеса а стање јој се драстично погоршало пре годину дана након ласерских операција и потпуног губитка вида.
Шанса за Невенин опоравак постоји али су неопходне две операције које коштају око шест хиљада евра. Овај новац њени родитељи немају те је стога Црвени крст Коцељеве у сарадњи са локалном самоуправом, јавним предузећима и установама на подручју коцељевачке општине покренуо хуманитарну акцију са циљем да јој омогући лечење.
Према речима секретара ове хуманитарне организације концерт дечјег хора само је део онога што је организовано у оквиру ове акције.
–Акцију прикупљања средстава реализујемо на више начина са циљем да обухватимо што више грађана и организација и самим тим прикупимо што више новца потребног за операцију. Најпре, прикупљамо средства од предузећа и предузетничких радњи. Следеће што чинимо је да у јавним предузећима и установама продајемо захвалнице у вредности од сто динара. И на крају у уторак је у дискотеци Хоботница организован још један хуманитарни концерт у оквиру којег су наступили познати млади певачи Павле Дејанић и Дарко Лазић. Осим тога, имамо и волонтере који у свом непосредном окружењу покушавају да анимирају људе акцијом “од врата до врата”, посебно у селу Свилеува одакле је ова девојка. Учешће у акцији узели су и људи широм Србије који су родом из ових крајева. Рок за прикупљање средстава је до краја марта - рекао је Милан Глумац, секретар ОО Црвеног крста.
Сви они који су у прилици да помогну Невени да поврати вид новац могу уплатити на посебан рачун Црвеног крста Коцељева који је отворен само за ову намену бр. 205-57096-05, сврха уплате: помоћ за Невену.
В. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa