Инфо

23. март 2017.23. мар 2017.
РОБОТОМ ДО ЗНАЊА И ВЕШТИНА
РОТАРИ КЛУБ ШАБАЦ И РОТАРИ КЛУБ ВАЉЕВО ОБРАДОВАЛИ ОСНОВЦЕ ВРЕДНОМ ДОНАЦИЈОМ

РОБОТОМ ДО ЗНАЊА И ВЕШТИНА

У оквиру акције, прошле суботе, 25. марта, ученици и наставници посетили Истраживачку станицу „Петница“ где су присуствовали презентацији и обуци у раду са „ЛЕГО Миндсторм“ комплетом
Захваљујући средствима чланова Ротари клуба Шабац, Ротари клуба Ваљево, Ротари Е-клуба и Ротари дистрикта Црна Гора и Србија, основне школе, четири у Шапцу и пет у Ваљеву, добиће комплет „ЛЕГО Миндсторм“.
Поводом акције „Роботом до знања и вештина“ прошле суботе, 18. марта, организована је и посета Истраживачкој станици „Петница“ ученика и наставника школа које су добиле вредну донацију. Поред упознавања са радом Истраживачке станице реализована је и обука за коришћење ЛЕГО комплета. Школе ће на овај начин започети низ вежби и активности са ЛЕГО роботским комплетом који омогућава извођење великог броја огледа и конструкција. Коришћењем ЛЕГО комплета комбинују се знања из различитих области и савремене технике конструкција, роботике, аутоматике и програмирања. Ученици ће имати прилику да савладају основне вештине израде и програмирања робота и аутомата, што ће им помоћи у окружењу савремених интерактивних технологија.
Презентацији „ЛЕГО Миндсторма“, заснованог на једноставној вишефункционалној роботској технологији, који се може комбиновати и проширивати другим ЛЕГО елементима практично неограничено, присуствовали су и освајачи медаља на 13. Интернационалној јуниорској научној олимпијади на Балију у Индонезији, Давид Милинковић, Милица Дамјановић и Душан Мишковић.
Од петка, када ће бити уручене донације, ученици шабачких основних школа „Ната Јеличић“, „Николај Велимировић“, „Јеврем Обреновић“ и „Мајур“ моћи ће да стекну нова знања из роботике. Вишезначајност комплета огледа се и у његовом постепеном проширивању ЛЕГО елементима или другим комплетима што омогућава формирање специјализованог кабинета за аутоматику и роботику као новог простора за наставу и креативне активности ученика. Истовремено, комплет за роботику омогућава израду низа типских или потпуно оригиналних решења и уређаја који се могу повезати са градивом које се учи у различитим школским предметима.
Партнер на пројекту и донатор приручника за експерименте и извођење вежби је „Креативни центар“.

О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa