Инфо

16. март 2017.16. мар 2017.
Орден

Орден

ГЛАС ПРОШЛОСТИ – 19. МАРТ 1987.

ОРДЕН ЗА БЛИСТАВА ДОСТИГНУЋА

За само 28 година од како се почео развијати рукометни спорт у Шапцу и околини, постигнути су резултати за незаборав. Били су два пута шампиони Европе, пет пута узастопни прваци Југославије и четири пута освајачи Купа. У прошлој сезони поставили су рекорд по броју освојених бодова, 49 од могућа 52, а једини су спортски клуб на свету који је освојио четири највећа трофеја у једној сезони. Наша репрезентација је актуелни светски и олимпијски шампион, а за њу је наступало чак осам рукометаша из Шапца.
Све поменуто, уз беспрекоран рад школе рукомета и ентузијазам рукометних посленика, учинили су да “Металопластика” постане први спортски клуб наше земље добитник Ордена заслуга за народ са златном звездом које додељује Председништво СФРЈ. Орден председнику клуба Александру Трифуновићу уручио је председник Републичке конференције Савеза омладине Србије Слободан Унковић.
- Металопластика не лансира лажне звезде и умишљене величине, него истинске спортисте и асове који могу да послуже као узор по људским и осталим квалитетима и врлинама. Они потврђују оно за шта се у друштву боримо – рекао је Унковић.
На свечаности су уручене плакете РСЈ Металопластици за шампионску титулу, док је Веселин Вујовић добио признања за најбољег рукометаша и спортисту Југославије. За достигнућа уручен му је телевизор у боји и поклон “Зорке”.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa