Инфо

30. март 2017.30. мар 2017.
Резервишите место на време
Конференција о електронском пословању и интернет трговини „Шабац Линк“

Резервишите место на време

Прихватити нове технологије и стави их у службу пословања. То више није питање конкурентске предности, то је питање опстанка у многим привредним гранама
У среду, 19. априла, у хотелу „Слобода“ у Шапцу, први пут ће се организовати конференција посвећена пословању на интернету. Тим поводом разговарамо са Зораном Јовановићем, власником агенције “Като”, иницијатором и организатором ове манифестације.
Зоране, одакле идеја за организовање овакве конференције у Шапцу?
-У Србији се у последње време организује велики број сличних манифестација које обрађују тему пословања на интернету, што је и разумљиво с обзиром на време у ком живимо. Тема о пословању на интернету је зрела, односно, пословање и трговина који укључују интернет нису будућност него су веома живи сада и овде, расту, развијају се и упозоравају да ће поприлично променити ситуацију и односе. Велики број људи у Србији је препознао тренутак и настоји да што пре прихвати нове технологије и стави их у службу пословања. То више није питање конкурентске предности, то је питање опстанка у многим привредним гранама.
Као што рекох, у многим градовима у Србији се организују сличне манифестације са циљем да се привредници упознају са могућностима које пружа актуелна технологија. Један од разлога из којих се то ради путем конференција је - невероватна брзина промена. Наиме, велики број привредника је презаузет текућим стратешким и оперативним процесима да, једноставно, немају расположивог времена да се посвете овим темама. Због тога су се конференције показале као изузетно ефикасан начин за упознавање са новинама и размену идеја у областима везаним за интернет, које се развијају много брже него што постојећи системи могу да испрате.
Осим тога, не желимо да заостајемо и губимо трку са другим градовима и регионима. У ситуацији када су сви учесници у привреди практично глобални играчи (претражите интернет по појму који вас занима), сматрам да је јако важно да се на време укључимо у токове и испратимо дешавања. То нам, по мом мишљењу, може помоћи да не препустимо олако позиције онима који су можда били мало бржи. Прави је тренутак да се позабавимо овим темама.
Ко су организатори Конференције и ко учествује?
-Конференцију организује агенција „Като“, покровитељ је град Шабац а генерални спонзор Регистар националног интернет домена Србије (РНИДС). Велику институционалну подршку имамо од Привредне коморе Србије. Поред наведених пријатеља, помоћ нам пружа и агенција „Фила“, ресторан „Мањеж“, агенција „Видеал медиа“, као и бројни медији. Круг пријатеља се и даље шири.
До сада су учешће у конференцији потврдили бројни стручњаци из различитих области пословања везаних за интернет. Тако ћемо, на моје велико задовољство, имати прилику да чујемо предаваче из Привредне коморе Србије, РНИДС-а, банке, врхунског правника за област ИТ-а, представника БЕЏ курирске службе и експерта за позиционирање на Гоогле-у (СЕО). Наступићу и ја као домаћин конференције и привредник са вишегодишњим искуством у области интернет маркетинга. Као што рекох, сви предавачи су изузетно компетентни и од сваког се може чути велики број корисних и одмах употребљивих ствари.
Детаљније о сваком од предавача можете погледати на њеб сајту конференције, на адреси: њњњ.сабац.линк
Како заинтересовани могу да се пријаве за учешће на вашој Конференцији и колики је износ котизације?
-Пријављивање за конференцију ће ускоро бити могуће преко њеб сајта конференције на адреси: њњњ.сабац.линк
Град Шабац, РНИДС, ПКС и други спонзори су омогућили да се котизација не наплаћује, односно да је улаз слободан. Једина обавеза за учеснике је да се региструју преко њеб сајта.
Морам да нагласим да је број места на конференцији ограничен и да ће се резервације одвијати искључиво по редоследу пријава. Зато позивам привреднике да не пропусте ову јединствену прилику и да своје место заузму на време.
Којим темама ћете се бавити?
- Имамо намеру да се бавимо стручним темама на једноставан и сваком разумљив начин.
Назив ове конференције је „Бацк то басицс“, што значи да покривамо основне и незаобилазне кораке пословања на интернету. Колико смо присутни на интернету? За шта га користимо? Шта и колико купујемо? Колико новца трошимо? Шта је исплативо продавати путем интернета? Причаћемо о доменима: Како се региструју? Да ли регистровати .цом или .рс? Које домене Гоогле избацује на прве стране приликом претраге? Правни аспекти пословања на интернету: Шта је важно? Шта је обавезно, а шта не? Како не бити у прекршају? Како се ваљано правно заштитити? Покрићемо теме плаћања: Које картице се користе за плаћања преко интернета? Колики су стварни трошкови плаћања и наплате картицама? О оптимизацији за претрагу: Како бити на првој страни Гоогле-а? Причамо и о условима сарадње са курирским службама, о маркетингу на интернету и могућностима које пружају друштвене мреже, о оглашавању на Фацебоок-у и Гоогле-у, о анализи учинка оглашавања...
Дакле, сигуран сам да ће свако ко дође лако разумети штиво, без обзира на ниво познавања материје. Биће корисно и за напредније кориснике интернета, али и за потпуне почетнике. Свако ће бити у прилици да сазна нешто што му може помоћи у развоју пословања, као и да оствари контакте са предавачима и другим учесницима.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa