Инфо

30. март 2017.30. мар 2017.
БАЗА ВЕЛИКИХ СНОВА
ВАТЕРПОЛО – СЕЛЕКТОР СЕНИОРКИ У ШАПЦУ

БАЗА ВЕЛИКИХ СНОВА

Младе даме напорно су радиле на редовном вечерњем тренингу. Задатке је задавала тренер Наташа Манага, а онда су у посету дошли неочекивани гости, тренерски дуо женске ватерполо репрезентације Србије, Бајковић - Јововић. Квантитет гарантује базу, а ентузијазам ће створити квалитет, уверен селектор Бајковић
Мушки репрезентативни ватерполо достигао је врх, освојио све шта се може освојити, буквално. Женски је далеко од тог нивоа, налази се на новом почетку, али успеси колега инспиришу даме које су ватерполо препознале као свој спорт. Енергија успеха осећа се и у женској селекцији и на тој бази треба правити планове о светлој будућности, истакао је селектор Србије Владимир Бајковић, гост ВК „Шабац“ недавно.
- Сплет околности био је такав да смо неколико пута у женском ватерполу кретали од нуле и зато је континуитет и одржив систем најважније створити, а онда ће брзо доћи и медаље. Некада сам у Шапцу био као тренер. Импресиониран сам бројношћу девојчица у ватерполо екипи. Имају све услове за рад, видим по њима да тренирају са задовољством и ја очекујем да већ за годину дана, бар једна такмичарска селекција ВК „Шабац“ буде у лигашком такмичењу. Савез ће на сваки начин помагати женске клубове и селекције – истиче Бајковић.
- Већина екипе су девојчице рођене 2006. и касније. Представила сам их селектору као будуће шампионке и то није речено тек тако. Титуле зависе од много фактора, није све у нашим рукама, али предуслов свега су услови, жеља, воља, а то нам не недостаје. Добили смо добре савете и вечерас. Радујемо се годинама које долазе – додала је тренер ВК „Шабац“ Наташа Манага.
Опширнији разговор са селектором дама можете прочитати у наредном броју „Гласа Подриња“.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa