Инфо

6. април 2017.6. апр 2017.
РАДОВИ ШАПЧАНКИ ЗА ЦЕО СВЕТ
ЖЕНСКО ПРЕДУЗЕТНИШТВО ИМА ПЕРСПЕКТИВУ

РАДОВИ ШАПЧАНКИ ЗА ЦЕО СВЕТ

“Увек размишљамо о томе како да пробудимо енергију и подигнемо предузетнички дух у нашем граду. То што Град и ове године подржава 70 предузетница које су прошле године регистровале своје фирме, показује да смо на добром путу да тај број подигнемо”, истиче Зеленовић
Тачно годину дана од прве радионице организоване у програму Оснаживање жена за предузетништво, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић посетио је текстилну радионицу коју организује Марија Иванковић Јуришић. Радионица функционише у оквиру Пословног удружења “Шапчанке” и упошљава, зависно од потреба, од 16 до 20 радница. Израђују уникатне предмете ткањем, плетењем, хеклањем и везом.
-После годину дана ова радионица се издвојила у оквиру удружења Пословних жена “Шапчанке”, које је регистровано прошле године. Сада причамо о идејама за наредне пројекте и следећим корацима. Идеја је много, од даљег усавршавања технике ткања, до изласка на инострано тржиште за шта постоје и конкретни планови, навела је Марија Иванковић Јуришић.
Прошле године у Шапцу је 70 жена регистровало предузетничку делатност. Град ће наставити да им помаже и ове године, тако што су издвојена средства за плаћање њихових књиговодствених услуга.
-Увек размишљамо о томе како да пробудимо енергију и подигнемо предузетнички дух у нашем граду. То што Град и ове године подржава 70 предузетница које су прошле године регистровале своје фирме, показује да смо на добром путу да тај број подигнемо. Све пројекте ћемо пратити и помоћи онолико колико је то могуће. Ова радионица, годину дана од почетка пројекта, показује да је одржива и да смо се тиме бавили на прави начин. Очекујем нове уговоре који треба да помогну да се производи одавде нађу у Паризу, Лондону и другим иностраним тржиштима, рекао је Небојша Зеленовић.
Како најављује градоначелник, производи текстилне радионице Марије Иванковић Јуришић биће део етно-мреже коју подржава НАЛЕД, тако да ће се наћи код свих амбасадора и дипломата у Републици Србији. Истакао је да је циљ промоција квалитетног рада ових жена, али да оне за свој рад буду и адекватно награђене и добро зараде.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa