Инфо

6. април 2017.6. апр 2017.
ОЗБИЉНО УНАПРЕЂЕЊЕ УСЛОВА ЖИВОТА
ГРАДОНАЧЕЛНИК И ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ПОСЕТИЛИ ПРЊАВОР

ОЗБИЉНО УНАПРЕЂЕЊЕ УСЛОВА ЖИВОТА

Можемо рећи да су мештани Прњавора одлучили на шта ће се трошити њихов новац, напоменуо Милутин Јекић, одборник у Скупштини града Шапца. Градоначелник казао да је кључна ствар по којој се град Шабац разликује од осталих места у Србији, то што су грађани преузели одлучивање у своје руке. Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца сматра да је здравствена заштита у овом крају на завидном нивоу, захваљујући ангажованости запослених у Дому здравља „Др Драга Љочић“
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и председник Скупштине града Немања Пајић посетили су прошлог четвртка Прњавор. Са мештанима и одборницима из Прњавора, прошетали су по селу и посетили вртић и амбуланту, као и градилишта на којима се ради на уређењу месне заједнице.
Милутин Јекић, одборник у Скупштини града Шапца, казао је да су, као мештани Прњавора, поносни што представницима Града могу да покажу инфраструктрне новине у селу. Он је говорио о реализацији пројеката који се финансирају средствима од повраћаја пореза на имовину у њихову месну заједницу, али је подсетио и на уређење јавне расвете, која је финансирана из градског буџета.
-У току је постављање новог тротоара од бехатон плоча, у дужини од 2,5 километра. Поред тротоара и бициклистичке стазе, реконструисан је и кров на Дому културе. Све то је финансирано средствима од повраћаја пореза на имовину, тако да можемо рећи да су мештани Прњавора одлучили на шта ће се трошити њихов новац, напоменуо је Јекић.
Ђорђе Живковић, председник Савета месне заједнице Прњавор, каже да се у њиховом селу удружено и озбиљно ради на унапређењу квалитета живота у селу. Подсетио је да је од средстава, која су се од пореза прилила у сеоску касу, финансирана куповина нове столарије за Дом културе.
Из буџета Града Шапца опредељено је 780.000 динара за уређење 1.200 метара јавне расвете у насељу Тијача.
Градоначелник је казао да је кључна ствар по којој се град Шабац разликује од осталих места у Србији, то што су грађани преузели одлучивање у своје руке.
-Грађани не желе владаре, они желе да сами одлучују, а у Шапцу то и могу. Презадовољан сам што видим да се у Прњавору доста ради, како би се подигао квалитет живота у селу. Раде се тротоари, бициклистичке стазе, а амбуланта, будућа предшколска установа и апотека су прикључени на градску воду. Трудимо се да на целој територији Шапца обезбедимо грађанима добре услове за живот и рад, било да живе у најужем језгру града или да су удаљени 40 километара од центра. Само када грађанима омогућите да сами одлуче на шта ће се трошити новац у њиховим месним заједницама, можете имати овакав напредак као што је видљив у Прњавору, задовољан је градоначелник Шапца.
Амбуланта и вртић у Прњавору добили су прикључак на градску воду. Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца сматра да је здравствена заштита у овом крају на завидном нивоу, захваљујући ангажованости запослених у Дому здравља „Др Драга Љочић“.
-Данас смо имали прилику да се уверимо да грађани овог краја имају квалитетну здравствену заштиту, захваљујући добром пословању амбуланте. Овде се сем мештана Прњавора лече и становници околних села, па чак и становници Лознице, пошто амбуланта ради у две смене, казао је Пајић.
Према речима представника ПУ „Наше дете“ у току је израда идејног пројекта за уређење објекта, величине 600 квадратних метара и који ће имати све неопходне услове за рад са децом свих узраста, од јаслица до предшколаца.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa