Инфо

6. април 2017.6. апр 2017.
Тартан за почетак
РЕКОНСТРУКЦИЈА АТЛЕТСКЕ СТАЗЕ НА ГРАДСКОМ СТАДИОНУ

Тартан за почетак

Уместо бетона биће постављена гумирана подлога, тартан. Рок за завршетак радова условљен временским условима. Почетак радова на целокупном комплексу Градског стадиона
Ускоро би и шабачки Градски стадион требало да добије нову, професионалну атлетску стазу. Радови су стартовали протеклог викенда, а уколико временски услови буду повољни као и до сада, већ за 20 дана стаза ће бити на располагању свим суграђанима. Вредност радова је 14,4 милиона динара, а извођач фирма “Маратон” из Мачванске Митровице.
- Тешко је прецизније дати рок јер темпо радова условљава време. Првог дана радова услови су идеални, али у случају падавина, процес се мора зауставити на више од једног дана – истиче члан Градског већа задужен за спорт Драган Николић.
Почетку радова присуствовали су градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и председник Скупштине града Немања Пајић. Постављање тартан подлоге представља почетак реконструкције читавог комплекса Градског стадиона. У том процесу важну улогу имају грађани, нагласио је градоначелник.
- Сви који воле наш град и Градски стадион, од понедељка могу дати своје предлоге како треба да изгледа целокупан рекреативни комплекс, Градски стадион, “Грбавица”, стадион Мачве. Хоћемо да заједно створимо нешто што ће служити на понос свима. Заједно да градимо и чувамо. Много су нам значили предлози грађана око уређења “Савапарка” и надамо се да ће бити једнако конструктивни и креативни на овом пројекту – рекао је градоначелник Небојша Зеленовић.
Дугачком списку успешних спортиста и спортских колектива Шапца припадају, свакако и атлетичари.
- Наша обавеза је да им обезбедимо адекватне услове за тренинг, али нећемо завршити “причу” на реконструкцији стазе. Ове године планирамо радове на Мачвином стадиону, а све то су кораци у стварању комплекса за спорт, рекреацију и уживање у слободном времену – додао је председник Скупштине Немања Пајић.
По завршетку радова управљање Градским стадионом биће поверено Атлетском клубу “АШК Темпо”.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa