Инфо

16. децембар 2010.16. дец 2010.
У БЕОГРАДУ ОДРЖАН ОСМИ КОНГРЕС СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ СРБИЈЕ

НОВИ КОРАК СРПСКЕ ЛЕВИЦЕ

Пред око 2.500 делегата Осмог конгреса и великог броја гостију, лидер социјалиста Србије, Ивица Дачић, промовисао нову стратегију партије. Конгресу присуствовао и председник Србије и ДС, Борис Тадић и најавио стабилну и дугорочну сарадњу са Социјалистичком партијом око стратешких питања развоја Србије. Конгрес усвојио нови Програм и Статут партије и изабрао нове органе - председника, Главни одбор, Статутарну комисију и Надзорни одбор
Уз звуке легендарне „Интернационале“ и државне химне „Боже правде“ у београдском центру „Сава“ у суботу, 11. децембра отворен је Осми конгрес Социјалистичке партије Србије. Пред око 2500 делегата и великог броја гостију, међу којима је био председник Републике Србије и председник Демократске странке, Борис Тадић, представници политичких странака владајуће коалиције, синдикалних организација, дипломатског кора и низ истакнутих јавних личности, председник Социјалистичке партије, Ивица Дачић у дужем програмском говору промовисао је нову политику ове партије.
Гесло „Сигурним кораком“, под којим је Конгрес одржан, имало је за циљ да укаже делегатима и јавности на чврсту опредељеност социјалиста да своју партију усмере у новом правцу европске социјалдемократије. Образлажући нове програмске циљеве Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић је подсетио да је ова партија у својој двадесетогодишњој историји, прошла бурни период од моћне, до одбациване и инкриминисане политичке снаге за чије име су везиване многи болни процеси кроз који је пролазила Србија у последњој деценији двадесетог века.
Упркос великом жигосању социјалиста, ова партија је по Дачићевим речима успела да се суочи са својом прошлошћу, да је преиспита, да раскрсти са свим слабостима и манама које је имала и да пронађе визију будућности. Та будућност је у изградњи модерне европске социјалдемократије, за коју се определила СПС, у изградњи социјално праведне државе и друштва једнаких шанси за све.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa