Инфо

6. април 2017.6. апр 2017.
Подстицај за даљи рад
ОПШТА БОЛНИЦА ДОБИЛА АКРЕДИТАЦИЈУ НА СЕДАМ ГОДИНА

Подстицај за даљи рад

Заједнички интерес нам да је да пацијентима буде боље, да ниво пружених услуга буде што виши и да је безбедност пацијената на првом месту, каже Владимир Арсеновић, директор Агенције за акредитације. Координаторка тимова др Оливера Вујадиновић истакла је да добијање акредитације не значи да могу седам година да “седе на ловорикама”. Све ће бити на вишем нивоу него до сада, навела је директорка болнице прим. др Зора Николић
Општој болници Шабац у уторак је уручен сертификат о успешно обављеном процесу акредитације. Агенција за акредитацију здравствених установа Србије, на основу важећих стандарда акредитовала је ову установу на период од максималних седам година.
Директор Агенције, менаџмент болнице и координатори тимова сложили су се да је акредитација резултат тимског рада и да је подједнако битна како за установу тако и за пацијенте. Прву акредитацију Општа болница је добила 2011. године на период од три године.
Владимир Арсеновић, директор Агенције за акредитације честитао је запосленима у болници овај, како је истакао, изузетан успех и напоменуо да је то највиши ниво који тренутно по Закону може да буде додељен некој установи.
-Они који једном прођу акредитацију, други пут покажу већи ниво знања, јер су учили у међувремену. Важно је да се одржава оно што се достигне. Заједнички интерес нам да је да пацијентима буде боље, да ниво пружених услуга буде што виши и да је безбедност пацијената на првом месту. Треба поћи од тога да свако од нас може да буде пацијент и у каквој би установи желео да буде у том тренутку. Тимски рад је кључан за сваку установу која жели да добије акредитацију и да је било који од тимова заказао ова потврда би изостала, рекао је Арсеновић.
Како је директор Агенције навео, највећи број установа које су добиле сертификат је примарног нивоа здравствене заштите, па је тиме успех Опше болнице, као секундарног нивоа, још већи.
Координаторка тимова др Оливера Вујадиновић истакла је да добијање акредитације не значи да могу седам година да “седе на ловорикама”, него да их обавезује да сваке године ураде нешто ново и докажу да су завредели поверење Агенције.
Директорка опште болнице прим. др Зора Николић сматра да је акредитација потврда доброг рада. Каже да је ово велики дан за ову установу и захваљује се запосленима и вођама тимова на уложеном труду.
-Унапредили смо многе процедуре, радили смо доста и на инфраструктури. Направили смо један уређен систем и стратешки план за дужи временски период. То нам је све неопходно да бисмо подигли ниво здравствене заштите, обезбедили сигурности и пацијентима и запосленима и пружили бољи квалитет рада. Акредитација је подстицај да радимо квалитетније. Свима нам је у интересу да пацијенти буду задовољни и у центру наше пажње, као и да им пружимо максималну безбедност. Све ће бити на вишем нивоу него до сада, навела је директорка болнице.
Службе психијатрије, трансфузије и физикалне медицине нису биле укључене у процес акредитације. Разлог за то није у шабачкој установи, већ Агенција за акредитације нема протоколе за те службе. Кроз процес је успешно прошло двадесетак осталих служби.
Радиологија и биохемија се издвојиле
Током поступка акредитације најбоље су оцењене службе радиологије и биохемије. Начелник службе радиологије др Борисав Лукић каже да су ове службе можда имале мало лакши посао јер је код њих све прецизно одређено законима и нормама, али да то не значи да су слабије радили.
-Верујем да смо ово заслужили. Одељења радиологије и биохемије имају најскупљу дијагностику, па смо морали и да оправдамо поверење. Надам се да ћемо уз нове нараштаје који долазе и осавремењавање технике направити још боље резултате, рекао је др Лукић.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa