Инфо

6. април 2017.6. апр 2017.
Обележена Онлајн недеља у Центру за стручно
усавршавање Шабац

ОСНОВЕ ПРОГРАМИРАЊА

У Центру за стручно усавршавање је прошлог петка, обележена Онлајн недеља, уз подршку ОШ „Стојан Новаковић“ и Славице Гомилановић - учитељице у ОШ „Ђура Јакшић“ у Орешковици (Петровац на Млави), која је 2015. године проглашена за Наједукатора Србије.
Ове године, кампања посвећена дигиталним технологијама одржана је од 27. марта до 2. априла, а ученици ОШ „Стојан Новаковић“ су, заједно са наставницом информатике и рачунарства, Иваном Новаковић, у просторијама Центра за стручно усавршавање, имали блок-наставу посвећену основама програмирања.
Како наводе у ЦСУ, због великог интересовања у наредном периоду још неколико ученика ће имати прилике да прође обуку о основама програмирања у рачунарској учионици Центра за стручно усавршавање.
Иначе, Онлајн недеља је годишња европска дигитална кампања која укључује и охрабрује грађане да користе информационо-комуникационе технологије. Кампањом се, истовремено, указује на значај развоја дигиталних компетенција корисника нових медија и на њихово одговорно понашање у виртуалном свету. Онлајн недеља се организује сваке године у марту под покровитељством организације Телецентри Европе.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa