Инфо

6. април 2017.6. апр 2017.
ТИ СИ МОЈА ШАМПИТИЦА ОД ТУЦАНЕ ПАПРИКЕ
У ШАБАЧКОМ ПОЗОРИШТУ ПРЕМИЈЕРНО ИЗВЕДЕНА ПРЕДСТАВА КОЛЕЏ НАСТАВЕ „ВИНАВЕР“ ШАБАЦ

ТИ СИ МОЈА ШАМПИТИЦА ОД ТУЦАНЕ ПАПРИКЕ

Увек у конфликту, али једни без других не могу. Различита животна искуства пружају нам могућност да љубав сагледамо са различитих страна
У монодрами, рађеној по тексту и у режији проф. Мирјане Јевтић Коленц, о вечитим женско-мушким односима, прошле среде, 29. марта, на Малој сцени „Бранивој Ђорђевић“ заиграла је ученица Милица Марчић. Седам кратких прича, спакованих у слатко-пикантној монодрами „Ти си моја шампитица од туцане паприке“, по тексту и у режији проф. Мирјане Јевтић Коленц, донело је вечиту тему о женско-мушким односима и проналажењу праве љубави.
- Увек у конфликту, али једни без других не могу. Различита животна искуства пружају нам могућност да љубав сагледамо са различитих страна. И зато је с једне стране то тако слатко, како Милица и ја кажемо шампитица, а с друге стране може да буде заиста љута папричица – рекла је проф. Мирјана Јевтић Коленц.
Реалне животне ситуације преточне глумачким умећем ученице Милице Марчић на Малу сцену „Бранивој Ђорђевић“ Шабачког позоришта подстакле су публику на размишљање и добро познати осећај доживљеног.
- Бити сам на сцени и држати пажњу публике није лако. Исто тако није ми било тешко јер сам брзо савладала све улоге. Проф. Мирјана је врхунски професионалац. Имала сам њену помоћ и подршку – додала је Милица која је позната и као одличан рецитатор.
Интензивне припреме трајале су од фебруара месеца. Подршку у раду пружиле су им Јована Милошевић, суфлер, и Јована Нешковић, задужена за технику.
- Драго ми је што сам учествовала и што сам имала прилику да међу првима погледам тако леп комад. Једна јако комична монодрама која нас је спојила и здружила током њене реализације – истакла је Јована Нешковић.
Да је више него професионално Милица све одрадила потврдила је и Јована Милошевић.
- Није било потребно да Милици помажем. Она је увежбана, добра, комична, занимљива. Мислим да се и публици свидела.
Представу је реализовао Позоришни клуб „Бертолд Брехт“ Интерактивне наставе „Винавер“ Шабац, познатији као Колеџ настава „Винавер“ Шабац.
- Ово је наш први јавни наступ и то ни мање ни више у Шабачком позоришту. Овом приликом позвао бих све шабачке средњошколце, матуранте и освајаче награда, да нам се придруже у учењу, дружењу, развијању и стварању на занимљив, квалитетан и стручан начин – поручио је Благоје Јосиповић, председник Управног одбора Колеџ наставе „Винавер“ Шабац.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa