Инфо

6. април 2017.6. апр 2017.
ПРОТИВ ЈАГОДИНЕ ЗА НАСТАВАК ШАМПИОНСКОГ ПУТА

ЧИСТ ПУТ И ПЕХАР НА ВИДИКУ

Суботу вече већина рукометашица Медицинара заувек ће памтити. У сјајној атмосфери, срце је донело тријумф над великим ривалом, а сада, на снази тог сећања и осећаја, треба обезбедити врло брзо још једно незаборавно вече, математички осигурати место у историји нашег рукомета
Пуне и активне трибине можда нису својствене српском женском рукомету, али морају бити својствене „граду рукомета“, како називају Шабац. Ко није био у сали Гимназије претходне суботе пропустио је много. Није доживео атмосферу и навијање од почетка до краја, није гледао сјајан дерби два највећа тима, није доживео гол за победу осам секунди пре краја, а можда је пропустио и тријумф који је трасирао пут Шапчанки ка трону. Водиле су углавном домаће. На одличну игру искусних и преквалитетних гошћи, одговориле још бољом игром и фанатичном борбеношћу. Перић је сјајно бранила, Ана Радовић још једном играла на највишем нивоу, а њено расположење знали су да користе и Слађана Прелевић, Лојпур, Пријовић, Костић. Деловало је да је крај при резултату 34:30 у 53. минуту. Но, Даниловић и Тонковић вратиле су за неколико минута свој тим до 34:34, али сјајна Милица Ранчић, која је погодила никада више статива и пречки, добија лопту и осам секунди пре краја погађа, погађа у најважнијем тренутку. Навијачи већ говоре о титули, али не и тренер и играчице Медицинара. Славље је ближе, али још далеко јер победити у Јагодини је све само не лако. Зато од понедељка се не прича о „Бекаменту“, већ само о Јагодинкама.
- Да смо до сада славили победу пре меча, не би били на врху у овом тренутку. Јагодина је победила Бекамент у Аранђеловцу у регуларном делу, појачале се сјајно у прелазном року. Најмање потцењивање нас може много коштати, а ако будемо посвећене као и до сада, нема разлога да у Јагодину не путујемо оптимистички. За титулу нам треба још 5 бодова, док их не освојимо нема славља – истиче Милица Ранчић.
У два дуела ове сезоне Медицинар је победио Јагодину, 36:24 у Шапцу и 27:23 у Јагодини.
АНА 1.000
Сви се надају да ће у мају Ана Радовић подићи велики победички пехар намењен шампиону, али претходне суботе, већ јој је уручен трофеј значајне величине, у складу са значајним достигнућем. На великом дербију, Ана је постигла хиљадити гол у дресу матичног клуба. Од свог клуба, тим поводом, добила је поменуто признање које је уручио председник УО Медицинара Дејан Павловић. Ове сезоне, Ана је већ проглашена за најкориснију рукометашицу Супер лиге, а извесно је да ће бити и најбољи стрелац.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa