Инфо

13. април 2017.13. апр 2017.
ЗА ДОБРОБИТ ДЕЦЕ
БЕСПЛАТНА „ШКОЛА БЕЗБРИЖНОГ РОДИТЕЉСТВА ДР ЗОРАНА“ У ВРТИЋУ „ЧИГРА“

ЗА ДОБРОБИТ ДЕЦЕ

Сваког другог петка, у термину од 17:30 часова, родитељи ће моћи да се информишу и у директном контакту са предавачима поставе питања из свих области педијатрије
Конципирана тако да покрива узраст од рођења до пунолетства деце бесплатна „Школа безбрижног родитељства др Зорана“, сваког другог петка у Вртићу „Чигра“, пружа родитељима могућност да добију праве савете када је у питању безбрижно одрастање њихове деце.
- Управо предавања која обухватају овај старосни период деце чине нашу школу специфичном у односу на друге Школе родитељства у нашој земљи. Кроз десет предавања, колико је за сада планирано у овом другом циклусу, моје колеге, стручни сарадници и ја, говорићемо о оним проблемима са којим се родитељи сусрећу у првим годинама свог родитељства. Родитељство је најлепша функција коју човек може да има и која траје вечно. Брига о нашем потомству увек је присутна. Да не би била тако велика и онеспособљавајућа по родитеље ту је наша школа. Сви који су заинтересовани за добробит наше деце су добродошли – рекао је руководилац пројекта др Зоран Вујовић, магистар науке, педијатар и гастроентеролог.
На првом предавању одржаном прошлог петка родитељи су имали прилику да од др Маргарите Бојовић, гинеколога, чују све о трудноћи и порођају, од бабице Тање Каличанин о психофизичкој припреми трудница за порођај, а о расту и развоју детета од др Зорана Вујовића.
- Др Зоран је један изузетан човек. Магистар наука, медицинских наука, субспецијалиста. Човек који има велики ентузијазам и велику љубав према деци и родитељима. Једноставно сви смо овде да радимо у интересу деце, да им буде боље, да имају безбрижно детињство и да родитељи имају што мање проблема са одгајањем деце. Треба поздравити овај пројекат др Зорана и његових сарадника јер ће родитељи бити у директном контакту са предавачима па ће тако моћи да поставе и питања из свих области педијатрије. Такође, моћи ће и накнадно да се консултују. Оно што је такође важно, поред тога што је школа бесплатна, да не се не формирају никакве групе. Сви заинтересовани родитељи могу се јавити и мени на бројеве телефона 063 88 66 954 и 064 01 202 01 како би добили све потребне информације о времену дешавања, предавачима, темама у наредном периоду – истакла је др Вера Рајић.
После уводних предавања родитељи ће у наредном периоду имати прилику да послушају савете и психолога, логопеда, нутрициониста.
- Вртић „Чигра“ се укључује у све акције и пројекте који су интересу деце и родитеља тако да смо подржали и ову акцију бесплатне „Школе безбрижног родтељства.“ Родитељи, али и васпитачи, могу много тога да науче од еминентних предавача – поручила је власница и директорка Вртића „Чигра“ Радмила Дабић.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa