Инфо

(13. април 2017.)
БЕСПЛАТНА „ШКОЛА БЕЗБРИЖНОГ РОДИТЕЉСТВА ДР ЗОРАНА“ У ВРТИЋУ „ЧИГРА“

ЗА ДОБРОБИТ ДЕЦЕ

Сваког другог петка, у термину од 17:30 часова, родитељи ће моћи да се информишу и у директном контакту са предавачима поставе питања из свих области педијатрије
ЗА ДОБРОБИТ ДЕЦЕ
Конципирана тако да покрива узраст од рођења до пунолетства деце бесплатна „Школа безбрижног родитељства др Зорана“, сваког другог петка у Вртићу „Чигра“, пружа родитељима могућност да добију праве савете када је у питању безбрижно одрастање њихове деце.
- Управо предавања која обухватају овај старосни период деце чине нашу школу специфичном у односу на друге Школе родитељства у нашој земљи. Кроз десет предавања, колико је за сада планирано у овом другом циклусу, моје колеге, стручни сарадници и ја, говорићемо о оним проблемима са којим се родитељи сусрећу у првим годинама свог родитељства. Родитељство је најлепша функција коју човек може да има и која траје вечно. Брига о нашем потомству увек је присутна. Да не би била тако велика и онеспособљавајућа по родитеље ту је наша школа. Сви који су заинтересовани за добробит наше деце су добродошли – рекао је руководилац пројекта др Зоран Вујовић, магистар науке, педијатар и гастроентеролог.
На првом предавању одржаном прошлог петка родитељи су имали прилику да од др Маргарите Бојовић, гинеколога, чују све о трудноћи и порођају, од бабице Тање Каличанин о психофизичкој припреми трудница за порођај, а о расту и развоју детета од др Зорана Вујовића.
- Др Зоран је један изузетан човек. Магистар наука, медицинских наука, субспецијалиста. Човек који има велики ентузијазам и велику љубав према деци и родитељима. Једноставно сви смо овде да радимо у интересу деце, да им буде боље, да имају безбрижно детињство и да родитељи имају што мање проблема са одгајањем деце. Треба поздравити овај пројекат др Зорана и његових сарадника јер ће родитељи бити у директном контакту са предавачима па ће тако моћи да поставе и питања из свих области педијатрије. Такође, моћи ће и накнадно да се консултују. Оно што је такође важно, поред тога што је школа бесплатна, да не се не формирају никакве групе. Сви заинтересовани родитељи могу се јавити и мени на бројеве телефона 063 88 66 954 и 064 01 202 01 како би добили све потребне информације о времену дешавања, предавачима, темама у наредном периоду – истакла је др Вера Рајић.
После уводних предавања родитељи ће у наредном периоду имати прилику да послушају савете и психолога, логопеда, нутрициониста.
- Вртић „Чигра“ се укључује у све акције и пројекте који су интересу деце и родитеља тако да смо подржали и ову акцију бесплатне „Школе безбрижног родтељства.“ Родитељи, али и васпитачи, могу много тога да науче од еминентних предавача – поручила је власница и директорка Вртића „Чигра“ Радмила Дабић.
О. Г.

Најновији број

22. октобар 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa