Инфо

13. април 2017.13. апр 2017.
ДУГОТРАЈНА БРИГА О КУЛТУРИ
Представљена издања из едиције АРС Сцене издавачке куће Клио

ДУГОТРАЈНА БРИГА О КУЛТУРИ

Прошле седмице, у свечаној сали Библиотеке шабачке у оквиру пратећег програма фестивала “Позоришно пролеће”, одржано је представљање издања из едиције АРС Сцена издавачке куће Клио. Пројекат АРС, састоји се од шест библиотека, а обухвата и едицију Сцена која има одређену врсту културне функције а то је да креира теоријски, критички и историјски увид у стваралачку праксу ликовних, музичких, позоришних, филмских као и примењених уметника.
Позоришни редитељ и уредник едиције АРС Сцена Небојша Брадић, представио је, овом приликом књигу Ивана Меденице “Трагедија имитације или непостојећи принц” насталу у сарадњи са Факултетом драмских уметности из Београда. Креативна студија Ивана Меденице која се састоји од есеја о Шекспировим, Калдероновим, Расиновим и Алфред де Мисеовим јунацима осветљеним на други начин, представља важан континуитет у продукцији едиције АРС Сцена.
Издавачка кућа Клио се 27 година брине о младим интелектуалцима, подржавајући различите струке, а веома лепу сарадњу са Библиотеком Шабачком негује између осталог и зато што је она “храм читалаца”.
-Шабац је један од ретких градова у Србији који води рачуна о култури и омогућава себи тај луксуз да буде град на међународној мапи, врло јасно означен. Библиотека као изванредна установа у томе има важну улогу, али на срећу није једина културна установа у Шапцу која добро функционише. Када дођете у Шабац, имате одиста пријатан утисак да ту неко дуготрајно и паметно кроз генерације брине о култури – истакао је главни и одговорни уредник издавачке куће Клио, Зоран Хамовић.
К.Ј.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa