Инфо

13. април 2017.13. апр 2017.
ОДБОЈКА – МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ

ВАЉЕВЦИ НАЈУСПЕШНИЈИ

Осврт на резултате млађих категорија током сезоне, започињемо одбојком. Шабац су представљали “Заслон” и “Парк 015”, а своје репрезенте имали Крупањ и Коцељева
У Првенству за пионирке, младе одбојкашице “Рађевца” заузеле су пету позицију са 6 бодова, иза “Србијанке 014” и “Малог Зворника”, односно лајковачког “Железничара” и “Спартака” из Љига. У Међурегионалној лиги, наступале су и пионирке “Заслона”, односно “Парка 015”. Код пионира, међу шест најуспешнијих место су нашли “Заслон” и “Тамнава Воћар” (Коцељева). Знатно више од конуренције показали су пионири “Ваљева 014” са максималних 30 бодова. Значајно иза позиционирали су се “Лозница и “Спартак”. Шапчанима је 12 бодова донело позицију 4, а “Тамнава”, без бодова, првенство је окончала на последњем, шестом месту.
Све чешће се говори о кризи популарности овог спорта код мушке популације. Најсликовитија манифестација је мало екипа у јуниорској лиги. У не баш великој конкуренцији шест екипа “Заслон” је трећи, иза Љига и Ваљева.
Претпионирске селекције немају класично лигашко такмичење, али континуитет одржавају кроз турнире на месечном нивоу. На основу резултата формира се укупна табела. Преостали су турнири у Крупњу и Осечини. До сада су се на табели издвојили “Парк 015 1”, “Осечина” и “Србијанка 014 1” (Ваљево), Шапчанке и Ваљевке имају и друге екипе у такмичењу. Тренутно су четврте у лиги одбојкашице “Владимираца”, док су најмлађе чланице “Рађевца” на зачељу, односно деветом месту.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa