Инфо

20. април 2017.20. апр 2017.
Одржана конференција о електронском пословању и интернет трговини

У КОРАК СА ВРЕМЕНОМ

У хотелу “Слобода” одржана је конференција о електронском пословању и интернет трговини. Шабац Линк је прва конференција и највећи догађај ове године у Шапцу, посвећен пословању на интернету. Намењена је привредницима и правним субјектима који желе да прошире своја знања из ове области, унапреде пословање и прилагоде се условима које доноси четврта индустријска револуција.
Организатор конференције је Зоран Јовановић, сертификован консултант за развој МСРР у области интернет маркетинга и продаје, а скуп је отворио градоначелник Небојша Зеленовић, истичући како је ово дешавање важна и практична ствар која треба да помогне људима како би пословали боље.
-Град Шабац није случајно подржао конференцију о електронском пословању и заиста ми је драго што се велики број домаћих привредника који су дошли да унапреде своје пословање одазвао овом скупу. Шабац жели да помогне привредницима како би зарадили више, а они то могу урадити ако имају брже и ефикасније системе комуникације. Електронско пословање и електронска трговина су садашњост и то показује заинтересованост домаћих фирми – истакао је Небојша Зеленовић и додао да Град већ дуго времена прати шта се дешава у електронском пословању и на који начин је могуће пружити електронску услугу нашим суграђанима, не само привредницима.
Од 2014. године Град Шабац има јединствени шалтер који пружа могућност да се на једном месту заврше све процедуре. Такође постоји и онлајн платформа која обучава младе који желе да науче програмирање, да то и ураде. После годину и по дана постоји 70 свршених јуниор програмера који слободно могу да конкуришу за нека јуниор програмерска места у фирмама којима су потребни.
-Суштина овог концепта је да се морају пратити трендови, и да морамо да будемо у корак са временом. Шабац то хоће и може, и ја сам сигуран да ће Шабац сигурно бити први од градова у Србији који ће стећи звање “паметан град”, а то ће учинити зато што ће имати најбољи, најбржи и најквалитетнији интернет као основну базу да би уоште могли да развијамо сервисе – навео је градоначелник.
Учесници конференције, такође сматрају да је ово једна јако битна ствар за напредак у пословној сфери и добра прилика да се нешто научи.
-Конференцији присуствујем зато што је везана за интернет трговину, као и за електронско пословање које сам као смер на факултету завршила. С обзиром на то да радим у маркетингу у фирми Унипласт Србија, сматрала сам да је битно да проширим своје знање и видике из те области. Унипласт Србија је фирма која улаже у своје запослене и пружа им могућност усавршавања, тако да су сви корисни семинари-конференције на којима се нешто ново може научити увек добродошли - истакла је Сузана Савковић.
К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa