Инфо

20. април 2017.20. апр 2017.
ХАПШЕЊЕ И БЕГ ПРОВАЛНИКА

ФАНТОМ КАО ХУДИНИ

Две важне вести прошле седмице су се чуле у Шапцу, једна добра и једна лоша. Прва је да је “Фантом” ухваћен, друга је да је “Фантом” побегао.
Од јануара је у граду опљачкано више десетина кућа. Узимани су увек само новац и накит. Заједничко им је било и то што су се провале десиле увек онда када није било никога код куће. Мете су биле куће у свим деловима града. Није се са сигурношћу знало да ли се ради о групи провалника или о појединцу. Ипак, међу Шапчанима је, као урбана легенда, почела да кружи прича о човеку из другог града који успешно избегава полицијске потере и заседе.
Сви су знали или су чули за неког чија кућа је опљачкана на овај начин. Причало се да објекте бира насумично, а проверава да ли су домаћини код куће тако што баци камен у прозор, па ако нема никог упада. Да је из другог града сумњало се због тога што није баш “паметно” изабрао неке од жртава.
Пре само десетак дана по граду се пронела прича да је “Фантом” побегао полицији, и то тако што им се дословно, отео из руку. Други пут је полиција била успешнија. Ухватили су “Фантома”, одређено му је задржавање до 48 сати које је требало да “одлежи” у Казнено поправном заводу у Богосавцу. Тамо га је чувао један полицајац. Међутим, “Фантом” је поново био успешнији. Како незванично сазнајемо, претукао је полицајца и побегао. Чувар реда ударан је столицом, рукама и ногама, али је на срећу прошао без тежих повреда.
Из Казнено поправног завода у Богосавцу демантовали су да им је побегао иједан осуђеник. Што и јесте тачно, јер особе којима је одређено задржавање до 48 сати само бораве у просторијама ове установе, док је за њихово чување одговорна полиција.
Незванично, “Фантом” је раније побегао из затвора у Сремској Митровици, због чега је већ тражен. До закључења овог броја “Фантом” још увек није био пронађен.
Наводи о бекству потврђени су у Основном тужилаштву у Шапцу. -По налогу заменика дежурног тужиоца 13. априла Р.Д. (1979. годиште) из Сомбора одређено је полицијско задржавање до 48 сати због сумње да је извршио више кривичних дела тешке крађе на подручју града Шапца. Током задржавања осумњичени је искористио моменат и побегао из просторије у којој је боравио, кажу у Основном тужилаштву.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa