Инфо

20. април 2017.20. апр 2017.
СЕДНИЦА ОКРУЖНОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

ПОЧЕЛА СЕЗОНА ОДБРАНЕ ОД ГРАДА

Редовна, 19. седница Окружног штаба за ванредне ситуације одржана је у четвртак. На дневном реду било је шест тачака.
Усвојен је Извештај о раду за 2016. годину, и План рада за 2017. Речено је да прошле године, а ни у првом кварталу ове није било ванредних догађаја. Штаб је био у приправности током ледених дана када је била уведена редовна одбрана од леда, али није било потребе да се реагује.
Као друга тачка дневног реда усвојен је Извештај о стању извршених припрема за одбрану од града за 2017. годину. Прошле године систем одбране од града измештен је из Сектора за ванредне ситуације и пребачен у надзор Републичког хидрометеоролошког завода. На нивоу Мачванског управног округа противградну заштиту покрива Радарски центар Ваљево. Сезона одбране од града почиње 15. априла и завршава се 15. октобра. На састаку је речено да су све јединице противградног система Мачванског управног округа извршиле припрему за сезону тако што су набавиле ракете или су одвојиле средства за њих.
-Одбрана од града је у надлежности Републичког хидрометеоролошког завода. Локалне самоуправе партиципирају у оквиру својих материјалних могућности у набавци противградних ракета на 107 места на територији нашег округа. Неке већ имају залихе, а неке су у поступку набавке, навео је начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић.
На седици су усвојене превентивне и оперативне мере заштите од шумских и пожара на отвореном и контрола забране спаљивања стрних усева, смећа и биљних остатака.
Поред тога усвојен је Извештај о стању и оцени спремности субјеката за одбрану од поплава на водама И и ИИ реда, као и Извештај о пружању стручне помоћи и изради Процене угрожености од елементарних непогода и других несрећа. Као последња тачка дневног реда усвојена је Анализа достигнутог степена организованости и оспособљености јединица локалне самоуправе за заштиту и спасавање у вези инспекцијског надзора према Уредби о обавезним средствима и опреми за личну, узајамну и колективну заштиту од елементарних непогода и других несрећа на територији Округа.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa