Инфо

20. април 2017.20. апр 2017.
ШКОЛА У ЗУКВАМА У НОВОМ РУХУ
ЗАХВАЉУЈУЋИ ЗОРАНУ МАКСИМОВИЋУ

ШКОЛА У ЗУКВАМА У НОВОМ РУХУ

- Ђаци, који основну школу похађају у коцељевачком селу Зукве, захваљујући Зорану Максимовићу, убудуће ће имати далеко боље услове за учење и рекреацију. Овај рођени Зукварац се, након одласка у пензију, вратио у родно село и одлучио да уложи новац у реновирање школске зграде и дворишта.
У договору са руководством школе решио је да уреди школски стан за окупљање деце, комплетно опреми учионицу, огради школско двориште и уреди игралиште за мали фудбал, кошарку, одбојку и тенис.
–У Зуквама сам рођен и завршио сам четири разреда основне школе а преостала четири у Коцељеви као и лимарски занат код Николе Казанџије. Четврт века сам радио у Пројекто-монтажи у Београду а од 1992. године сам покренуо приватни бизнис. Моја занатска радња за климатизацију тренутно запошљава 18 радника - прича Зоран који, након одласка у пензију, свакодневно борави у родном селу.
Како каже, дружење са зукварском децом вратило га је у детињство, а сећање на прва знања која је добио од свог омиљеног учитеља Драгослава Лукића Кепе нагнало га је да малим Зукварцима омогући још боље услове за учење и дружење.
Овај несебичан човек се нада да ће радови бити готови око првог маја те да ће све на крају изгледати управо онако како је замислио.
В. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa