Инфо

16. децембар 2010.16. дец 2010.
ОСНОВНА ШКОЛА „ЈЕВРЕМ ОБРЕНОВИЋ“

ЕДУКАТИВНИ СЕМИНАР

Прошлог викенда у школским просторијама одржан семинар „Између прописа и праксе“ акредитован од стране Министарства просвете и Завода за унапређивање наставе
Ступањем на снагу Закона о основама система образовања и васпитања једанаестог септембра 2009. године просветни раднци су се током ове године путем семинара обавестили о новим прописима које овај закон доноси. Овим законом, који садржи око четристо прописа, уређују се основе система предшколског, основног и средњег образовања и васпитања, и то: принципи, циљеви и стандарди образовања и васпитања, начин и услови за обављање делатности предшколског васпитања и образовања, основног и средњег образовања и васпитања, оснивање, организација, финансирање и надзор над радом установа образовања и васпитања, као и друга питања од значаја за образовање и васпитање.
Тим поводом прошлог викенда у ОШ „Јеврем Обреновић“ одржан је по други пут семинар за наставнике, секретаре, директоре, стручне сараднике и просветне инспекторе. Семинару је присуствовало педесет учесника. Радојко Гачевић, координатор семинара и реализатори Наташа Ћирић, Надица Стаменковић и Драган Маринчић са присутнима су кроз радионице поразговарали о двадесет четири теме које су везане за образовни и васпитни рад. Током та два дана било је речи о реализацији наставе, о раду одељенских старешина, оцењивању, вођењу евиденције, раду стручних органа, Школског одбора, Савета родитеља, директора и свих учесника који су у настави.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa