Инфо

27. април 2017.27. апр 2017.
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ
ЧЕТВРТА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА У СРЕДЊОЈ ПОЉОПРИВРЕДНОЈ

АПРИЛСКИ СУСРЕТИ

Протеклог викенда, у амбијенталној целини шабачке Средње пољопривредне школе, у сарадњи са Удружењем ликовних стваралаца Шапца, организовани су четврти “Априлски сусрети”. Реч је о ликовој колонији у оквиру које је, ове године, учешће узело пет аутора, чланова УЛСШ: Кристина Ћавар, Јелена Инђић, Марија Симић, Дуња Глигорић и Милан Ђукић Ђука, као и три ученика Школе примењених уметности из Шапца.
Учесници Сусрета, своју креативност су изразили различитим сликарским техникама, те је по окончању колоније фонд уметничких радова Пољопривредне школе постао богатији за нова остварења.
-Иако смо школа из чијих клупа излазе млади стручњаци који се школују за занимања из области пољопривреде, у току њиховог образовања не занемарујемо ни садржаје и активности којима могу да истраже своје скривене таленте, прошре образовне видике. Колико смо у томе успешни говоре награде које су годинама уназад наши ученици освајали из области драмског, ликовног или литерарног стваралаштва као чланови неке од бројних секција или појединци. Од изузетног значаја на овом пољу је и сарадња са културним институцијама и уметничким удружењима. Посебну сарадњу имамо са Удружењем ликовних стваралаца Шапца, са којима већ четири године, крајем априла организујемо ликовну колонију и тиме обогаћујемо наш ликовни уметнички фонд - истакао је Предраг Савић, директор Средње пољопривредне школе са Домом ученика.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa