Инфо

27. април 2017.27. апр 2017.
ВЕШТИНЕ СТЕЧЕНЕ ЗНАЊЕМ
УЧЕНИЦИ ОШ „МАЈУР“ ПРИКАЗАЛИ РАД ЛЕГО РОБОТА

ВЕШТИНЕ СТЕЧЕНЕ ЗНАЊЕМ

Поред ученика, родитеља, гостију из других школа презентацији прошлог четвртка присуствовали и чланови „Ротари клуба“ Шабац који су недавно донирали лего комплет и обезбедили обуку у Истраживачкој станици „Петница“
За стицање знања и вештина у веома кратком временском року потребно је посвећености, љубави и воље. То су прошлог четвртка показали и ученици ОШ „Мајур“ из Мајура. Захваљујући недавној вредној донацији „Роботом до знања и вештина“ „Ротари клуба“ Шабац, „Ротари клуба“ Ваљево, „Ротари Е-клуба“ и Ротари дистрикта Црна Гора и Србија, у виду лего роботског комплета, деца су имала прилику да савладају основне вештине израде и програмирања робота и аутомата.
- Робот много значи не само за наставу физике, пошто је додељен за кабинет физике, него и за наставу информатике, програмирања и математике. Пошто има широк спектар могућности који може да се прикаже, ми ћемо показати неке, а после остаје на деци да они даље испробавају – рекла је проф. физике Татјана Цвејовић прошлог четвртка на презентацији онога што су деца до сада савладала.
Жеља да сазна нешто више о програмирању привукла је Андреја Шестића, ученика ВИИ4, предмету који му је отворио врата нових неисцрпних знања.
- Овај програм је био доста занимљив за почетнике. Солидно смо се снашли. Имали смо пар компликација али ништа страшно. Све смо их решили. Било ми је много занимљиво да откријем како је неко све ово смислио, како функционише. Наставићу да се бавим овим јер желим да унапредим програмирање, као и роботику. Компјутери се брзо развијају тако да је програмирање тренутно веома важно. Због тога би многи требало да савладају бар основне ствари – поручио је Андреј који је на недавно одржаном Државном такмичењу из физике освојио прво место.
Своја знања, стечена на обуци у Истраживачкој станици „Петница“ заједно са Андрејем, својим заинтересованим другарима несебично преноси и Марија Стјепановић, ученица ВИ2.
- Било нам је јако занимљиво. Од обуке у Петници до данас научили смо много више. Интересантно ми је то што ради робот, тачније што можемо да га програмирамо да уради оно што испланирамо. Како више предмета улази у сам рад информатика, физика, техничко, још је занимљивије. Стечено знање и оно које сваким даном све више развијамо преносимо и преносићемо својим другарима – поручила је Марија.
Презентацији наученог присуствовали су и чланови „Ротари клуба“ Шабац који су изразили задовољство што је на овај начин започето и обележавање сто тридесет година постојања школе.
- Ми смо дали донацију у четири школе, а ово је прва школа која је показала шта су до сада постигли. Част ми је да баш обележавање сто тридесет година школе почиње овом донацијом „Роботом до знања и вештина“. Акцију ћемо наставити. Надамо се да ће бити тога још - рекла је Даница Миловановић, председница „Ротари клуба“ Шабац.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa