Инфо

27. април 2017.27. апр 2017.
БОЈАН НЕШИЋ, УЧЕНИК ЕКОНОМСКО-ТРГОВИНСКЕ ШКОЛЕ, ПОБЕДНИК РЕПУБЛИЧКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ СТАТИСТИКЕ

Златних сто бодова

На недавно одржаном Републичком такмичењу из статистике у организацији Заједница економских школа матурант Економско-трговинске школе Шабац Бојан Нешић освојио је прво место. Вишеструки републички првак из математике и историје у конкуренцији двадесет шест економских школа први је такмичар који је освојио максималних сто бодова од оснивања такмичења из статистике пре шест година.
- За ово такмичење припремао сам се више месеци заједно са својом професорком. Статистику волим. Волео сам је и пре него што сам је добио као званични школски предмет. Био сам сигуран у своје знање, тако да ми није било тешко. Када смо чули резултате били смо презадовољни, мада сам већ пре тога, чим сам урадио тест, знао да сам на врху. Да би се остварио један овакав успех, мора да се поклопи велики број чинилаца, то није лако. Треба да имате љубав према предмету, жељу, да довољно радите, поставите себи циљеве и на самом такмичењу имате добру концентрацију и психолошку припрему. Немам трему, ово је моја шеста републичка награда. Професори и другови очекују успех и добре резултате, тако да ово није изненађење – рекао је Бојан.
Тест се састојао из теоријског дела, решавања задатака и интерпретације резултата. За задатке је, као и претходних година, био задужен Економски факултет у Београду. Ова чињеница, као и податак да је другопласирани из увек ривалске Прве економске школе имао три бода мање, иде у прилог томе колико су задаци били захтевни.
- Бојанов успех је огроман. Тест је комплексан, десет задатака са по неколико захтева, неки су бодовани и са пола бода, а Бојан није изгубио ниједан. Невероватно је да комисија није ни у интерпретацији задатака пронашла ниједну грешку, јер је та интерпретација ипак лична. Бојан је изузетан такмичар. Након израде задатака рекао ми је да има у једном задатку одступање од 0,01 %, а све остало му је тачно. И заиста, кад је асистент пришао да му честита, рекао је: „Урадио си без грешке“ – истакла је проф. Весна Алексић, Бојанов ментор.
Захваљујући овом успеху Бојан је ослобођен полагања пријемног испита на Економском факултету. Већ сада има сто три бода и очекује да буде први на ранг-листи. Његовим успехом поносе се школа, директор Велимир Кузмановић и предметна професорка Весна Алексић.
Због свега онога што је за протекле четири године као ученик одељења ИВ1 економског образовног профила постигао захваљујући самопоуздању, марљивости, интелигенцији и знању не сумњамо да ће и као будући студент блистати истим златним сјајем.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa