Инфо

27. април 2017.27. апр 2017.
Пропуштене прилике
ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СКУЛПТУРА МАРКА ЦРНОБРЊЕ У
КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

Пропуштене прилике

Поводом Дана града, у Галерији Културног центра у Шапцу, отворена је самостална изложба скулптура „Пропуштене прилике“ Марка Црнобрње. Изложбу су отворили директорка Културног центра Соња Петровић Јагић и историчар уметности Филип Ковачевић.
Према ауторовим речима, интригантна тематика пропуштених прилика окупира га протеклих година и део је процеса његовог сазревања као родитеља и вајара.
- Пратећи и бележећи развијање своје деце и себе као родитеља, скулптура ми је била сигурно уточиште у моменту када нисам имао много избора. Родитељство је институција која се у нашем друштву преноси с колена на колено и не оставља много простора за интервенцију. Праксе су различите и њихово развијање засновано је, неретко, на доброј вољи самих родитеља. Скулптуре представљају материјализовану зебњу да живот поред мене једноставно прође, истакао је Црнобрња.
Шапчани имају прилику да погледају аутентичне радове овог необичног уметника до 5. маја.
Марко Црнобрња рођен је 1978. године у Обреновцу. У Шапцу је завршио Школу примењених уметности, а у Београду дипломирао вајарство на ФЛУ. Од 2005. године члан је УЛУС. Неколико година је радио као професор практичне наставе у средњој уметничкој школи Техноарт, а последње две је доцент на Факултету за Уметност и Дизајн, на предмету вајање. Имао је на десетине самосталних и групних изложби.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa